Προσφατα
.

5.10.17

Δολοφόνοι κυβερνούν, δολοφόνοι αποφασίζουν

Ένα έγκλημα που ουσιαστικά αποσιωπήθηκε από όλους με ανυπολόγιστες και ανεξακρίβωτες επιπτώσεις στον πλανήτη, ξεκινάει από την αρχή. 
Η ιαπωνική εταιρεία Tokyo Electric Power Company (TEPCO) έλαβε έγκριση για την λειτουργία των αντιδραστήρων μετά την κατάρρευση της Φουκουσίμα το 2011. 
Την Τετάρτη, η Αρχή Πυρηνικής Ρύθμισης δήλωσε ότι οι δύο αντιδραστήρες της TEPCO στη βόρεια Ιαπωνία πληρούν τα νέα και αυστηρότερα πρότυπα ασφαλείας. Η αρχή ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο πιστοποιητικού για τους αντιδραστήρες αριθ. 6 και 7 στο εργοστάσιο Kashiwazaki-Kariwa, σηματοδοτώντας το πρώτο βήμα στη διαδικασία επανεκκίνησης. 
Τμήματα των αντιδραστήρων του εργοστασίου είχαν υποστεί και ζημιές από σεισμό του 2007. 
Πολλοί από τους Ιάπωνες αντιδρούν στην έγκριση της TEPCO για την εκ νέου λειτουργία αντιδραστήρων και δικαίως. 
Η περιοχή γύρω από το εργοστάσιο θα κλείσει για το άμεσο μέλλον ενώ τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας εξακολουθούν να καταγράφονται και το 2017. Η ακτινοβολία από το κατεστραμμένο εργοστάσιο απλώθηκε στον ωκεανό και τις γύρω περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των υπόγειων υδάτων. 
Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της καταστροφής εξακολουθούν να είναι άγνωστες. Η TEPCO  με δήλωσή της βεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να βελτιώνει τα πρότυπα ασφαλείας στα εργοστάσιά της, εστιάζοντας ταυτόχρονα στον παροπλισμό της Φουκουσίμα. Το μόνο που δεν ανέφερε ήταν οι αποζημιώσεις για τους χιλιάδες εκτοπισμένους.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια