Προσφατα
.

6.10.17

Το χρήμα κανονίζει το μέγεθος της δυστυχίας και των εκθέσεων

Μαρία Τσολακίδη 
Η επίδραση του χρήματος στις αποφάσεις παγκόσμιων οργανισμών είναι δεδομένη διαχρονικά όταν πρόκειται να υποστηριχτούν τα συμφέροντα των ισχυρών. 
Οι Σαουδάραβες με την δύναμη τους χρήματος είναι συχνά στην επικαιρότητα αφού οι πολυτελείς δαπάνες τους προσφέρονται για τα ΜΜΕ. Εκείνο που αποσιωπούν άπαντες είναι τα δις που διαθέτουν για να ξεκληρίσουν έναν λαό.  
Με τον συνασπισμό που δημιούργησαν και τον πόλεμο που κάνουν στην Υεμένη, είναι υπεύθυνοι για τουλάχιστον 10.000 νεκρούς, την κατεστραμμένη οικονομία της χώρας, το εκτοπισμό χιλιάδων ανθρώπων,  τον λιμό της πείνας που απειλεί τον πληθυσμό και την επιδημία χολέρας που ήδη σκότωσε περισσότερους από 2.000 και καλπάζει. 
Ο ΟΗΕ με μια κίνηση που κάποιους τους εξέπληξε έβγαλε μια ανακοίνωση - έκθεση για την ευθύνη των Σαουδαράβων και του συνασπισμού τους απέναντι στις χιλιάδες δολοφονίες παιδιών, την καταστροφή σχολείων και υποδομών που αφορούν παιδιά αλλά και νοσοκομείων. 
Η Σαουδική Αραβία απάντησε μέσω Reuters πως αυτά γίνονται γιατί το Ριάντ απείλησε κάποια στιγμή να μειώσει την χρηματοδότηση  στον ΟΗΕ. 
Ο ΟΗΕ «σκληραίνοντας» την στάση του έβαλε την Σαουδική Αραβία στην μαύρη λίστα των δολοφόνων που φτιάχνει κάθε χρόνο. Εφέτος μαζί με την Αλ Κάιντα και άλλους συμπεριέλαβε και τους Σαουδάραβες. 
Η πραγματικότητα που βιώνει ο λαός της Υεμένης και πολύ περισσότερο τα παιδιά είναι θάνατος και καταστροφή. Τα μεγάλα λόγια και οι ανακοινώσεις - εκθέσεις γίνονται από καλοπληρωμένα πιόνια τους συστήματος. 
Αν τα ΜΜΕ άφηναν έστω και ένα παιδί της Υεμένης ή του κόσμου ολόκληρου να φτιάξει μια ανακοίνωση - έκθεση, δεν θα είχε κανένας ενήλικας λόγο ύπαρξης. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια