Προσφατα
.

11.10.17

Συνέλαβαν ...τον καρχαρία

Ο άνθρωπος εργαζόταν ως μασκότ στα καταστήματα McShark στη Βιέννη και συνελήφθη γιατί αγνόησε τους νόμους. 
Στην Αυστρία νέοι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ από τις αρχές του μήνα και απαγορεύουν τη χρήση Ισλαμικής μαντίλας και άλλων αντικειμένων που αποκρύπτουν το πρόσωπο σε δημόσιους χώρους και κτίρια. Η απαγόρευση επεκτείνεται, στις ιατρικές μάσκες, στα κασκόλ και σε οτι μπορεί να αποκρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου. 
Για τα γυαλιά ηλίου δεν αναφέρεται ακόμη τίποτε. 
Οι περιορισμοί αποσκοπούν στην «εξασφάλιση της συνοχής της κοινωνίας για μια ελεύθερη κοινωνία», σύμφωνα με αξιωματούχους. 
Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο μέχρι 150 ευρώ. Παρόλο που η διατύπωση του νόμου ήταν ουδέτερη σε θρησκευτικά ζητήματα, οι Αυστριακοί ερμηνεύουν κατά το δοκούν και θέλουν ακάλυπτα τα πρόσωπα. 
Εκτός από τον «καρχαρία» συνέλαβαν και έναν ποδηλάτη που φορούσε μαντήλι στο πρόσωπο. 
Σύμφωνα με την Daily Mail, εγκρίνοντας τη νέα νομοθεσία, αξιωματούχοι στη Βιέννη δήλωσαν: «Η αποδοχή και ο σεβασμός των αυστριακών αξιών αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχή συνύπαρξη μεταξύ του αυστριακού λαού και των ανθρώπων από τρίτες χώρες που ζουν στην Αυστρία». 
Οι νέοι νόμοι ισχύουν και για τους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα και οφείλουν να τους γνωρίζουν. 
Άλλα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου είναι, ότι οι μετανάστες υποχρεώνονται να υπογράψουν μια «σύμβαση ένταξης», υποχρεωτικά μαθήματα, γερμανικής γλώσσας και ένταξη στις «αξίες» της χώρας. 


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια