Προσφατα
.

16.9.17

Τον σκότωσαν για ένα εισιτήριο

Αφού για μια ακόμη φορά η αστυνομική βια στις ΗΠΑ είχε θύμα έναν άνθρωπο με ειδικές ανάγκες, τώρα θέλουν να ξεχαστεί η υπόθεση και να κουκουλωθεί. 
Ο Ethan Saylor 26 ετών, με σύνδρομο Down, πήγε σε έναν κινηματογράφο με συνοδεία γιατρού, για να παρακολουθήσει την ταινία «Zero Dark Thirty» τον Ιανουάριο του 2013. Όταν η ταινία τελείωσε, ο Saylor συνεπαρμένος από την δράση δεν ήθελε να εγκαταλείψει τον κινηματογράφο, ελπίζοντας να την δει ξανά. Ο διευθυντής του κινηματογράφου, θυμωμένος επειδή ο άνθρωπος με νοητική υστέρηση δεν καταλάμβανε ότι ένα εισιτήριο αντιστοιχεί σε μία προβολή, κάλεσε την αστυνομία. 
Εν τω μεταξύ ο γιατρός που συνόδευε τον Ethan κάλεσε την μητέρα του η οποία τους είπε πως θα πάει αμέσως να τον πείσει να φύγει επειδή γνωρίζει τον τρόπο.
Όμως οι αστυνομικοί αποφάσισαν να εκδιώξουν βίαια τον Ethan από τον κινηματογράφο. Αφού τον έσυραν έξω και τον ακινητοποίησαν στο έδαφος, το ποδοπατούσαν. Ο άοπλος και άκακος Ethan πέθανε επί τόπου από ασφυξία γιατί του συνέτριψαν την τραχεία. 
Η εσωτερική έρευνα που είχε κάνει η αστυνομία το 2013 έβγαλε «καθαρούς» τους τρεις αστυνομικούς. Η δικαστική περιπέτεια της οικογένειας βρίσκει τεράστια εμπόδια γιατί έχει να αντιμετωπίσει έναν τεράστιο οργανισμό συγκάλυψης σε οτι αφορά την αστυνομική βία. 
Στην δίκη που είναι σε εξέλιξη αυτόν τον καιρό οι δικηγόροι των αστυνομικών ισχυρίζονται πως πρέπει να σταματήσει η δίωξη των πελατών τους γιατί θα αποτελέσει «κακό προηγούμενο» σε μελλοντικές διώξεις για αστυνομική βία. 
Η ειρωνεία είναι πως ο Ethan ήταν θαυμαστής των ηρώων αστυνομικών που έβλεπε στις ταινίες.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια