Προσφατα
.

16.8.17

«Πλαστικές» σακούλες που γίνονται ζωοτροφή

Η χρήση τους μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζώα στον πλανήτη
Οι πλαστικές σακούλες των σούπερ μάρκετ έχουν γίνει συνήθεια και καθιερώθηκαν, εξ'αιτίας του φθηνού κόστους, παγκοσμίως. Περισσότερες από ένα τρισεκατομμύριο σακούλες χρησιμοποιούνται και πετιούνται κάθε χρόνο. Ειδικά οι πλαστικές σακούλες που πετιούνται στις παραλίες σκοτώνουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο ζώα κάθε χρόνο. 
Μια παγκόσμια αλλαγή σε αυτήν την επικίνδυνη συνήθεια θα μπορούσε τελικά να γίνει δυνατή, χάρη στην εκπληκτική νέα εφεύρεση της εταιρείας Avani με έδρα τις Φιλιππίνες. Η Avani έχει σχεδιάσει μια μη πλαστική σακούλα από Κασάβα(ρίζα μανιόκας) και φυτικό λάδι και είναι τυπωμένη με μη τοξικό μελάνι. 
Οι «οικολογικές τσάντες» δεν είναι μόνο εύκολα βιοδιασπώμενες, αλλά είναι και ασφαλείς για κατανάλωση από τα ζώα, μέχρι που μπορούν να θεωρηθούν και θρεπτική πηγή τροφής. «Είναι τόσο καλές που δεχτήκαμε μεγάλο πόλεμο για την σακούλα από Κασάβα», δήλωσε ο συνιδρυτής της Avani, Kevin Kumala. 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Avani, οι "σακούλες Avani είναι κατασκευασμένες από καθαρό 100% βιολογικό υλικό ... επίσης έχουν χαμηλότερο κόστος από το βιοπλαστικό". Η Κασάβα είναι ένα φυτό που φύεται στην Ινδονησία. Οι σακούλες διαλύονται γρήγορα σε ζεστό νερό ή σε περίπου 150 ημέρες σε φυσική θερμοκρασία νερού. Τα νοικοκυριά, μπορούν να την κομποστοποιήσουν ή να την ανακυκλώσουν μαζί με το χαρτί. 
Η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Avani είναι να πείσει τα σούπερ μάρκετ να κάνουν την αλλαγή. Οι σακούλες Avani Eco Bags κοστίζουν περίπου 2 σεντς περισσότερο από τις παραδοσιακές τσάντες. Αν αυτό είναι ένα μικρό τίμημα που πρέπει να πληρώσει ο άνθρωπος, πρέπει να σκεφτεί και το τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από το πλαστικό. 
Η Avani έχει επίσης σχεδιάσει και άλλα προϊόντα για να αντικατασταθούν αναλώσιμα υλικά, όπως κύπελλα, επιτραπέζια σκεύη γευμάτων και μαχαιροπίρουνα. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια