Προσφατα
.

28.8.17

Ο σωβινισμός πάει περίπατο για ένα μπουκάλι κρασί

Όλοι μπαίνουν στην ουρά, ακόμη και οι υπήκοοι της αυτοκρατορίας
Μπορεί να μην αλλάζουν τα κλασσικά ταξί, μπορεί να μην αλλάζουν νόμισμα, μπορεί να οδηγούν δεξιοτίμονα αυτοκίνητα, μπορεί να κάνουν τα πάντα για την παράδοση. Αν θέλεις το λες και σωβινισμό. Τα Αγγλικά καταστήματα και προϊόντα είναι πάντα πρώτα στην προτίμηση ενός λαού που η παράδοση δεν αλλάζει με τίποτε. Αυτά μέχρι «χτες», γιατί οι Γερμανοί ξέρουν να σπάνε παραδόσεις. 
Η ιστοσελίδα ladbible διακωμωδεί, και καλά κάνει, τις τεράστιες ουρές στα γερμανικά Lidl για ένα μπουκάλι κρασί. Ουρές και τσακωμοί, μήπως δεν προλάβουν το κρασί στο Cardiff, το Colchester, το Liverpool,το Newcastle, το Sheffield, το Stowmarket και σε άλλες περιοχές, γιατί χωρίς κρασί Prosecco ζωή δεν γίνεται. 
Αυτά όλα έρχονται να επιβεβαιώσουν το ρεπορτάζ του BBC για την ραγδαία άνοδο της γερμανικής αλυσίδας στην Αγγλία. 
Η γερμανική αλυσίδα Lidl  υπερκέρασε ήδη την Waitrose και έγινε η έβδομη μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερμάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για τα μερίδια αγοράς των S/Ms. Ανέβασε το μερίδιο αγοράς που είχε στο 5,2%. 
«Δέκα εκατομμύρια νοικοκυριά επισκέφτηκαν το δίκτυο καταστημάτων της Lidl κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 εβδομάδων, ενώ το αλκοόλ και τα φρέσκα προϊόντα αποδίδουν ιδιαίτερα, αφού η αλυσίδα αύξησε τις πωλήσεις της κατά 18,9% συνολικά», δήλωσε ο Fraser McKevitt.
«Η Lidl αυξάνει τις πωλήσεις κατά 40% ταχύτερα γιατί την προτιμούν  οι οικογένειες που έχουν παιδιά».  

Οι μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το μερίδιο αγοράς που έχουν είναι: 
Tesco (27,8%) 
Sainsbury (15,8%) 
Asda (15,3%) 
Morrisons (10,4%) 
Aldi (7%) 
Co-op (6,3%) 
Lidl (5,2%) 
Waitrose (5,1%) 
Iceland (2,1%) 
Ocado (1,4%) 

Από την οικονομική κρίση το 2008, οι τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων Tesco, Sainsbury, Asda και Morrisons αντιμετώπισαν μεγάλη πίεση τις γερμανικές αλυσίδες όπως η Aldi και η Lidl. 
Τα στοιχεία για τα μερίδια αγοράς από το Μάρτιο του 2017 και μετά δείχνουν ότι τα σουπερμάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου βιώνουν σήμερα την καλύτερη αύξηση των πωλήσεών τους σε πέντε χρόνια. 
«Και οι τέσσερις από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Βρετανίας κατάφεραν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους για πέμπτη συνεχή χρονιά», δήλωσε ο κ. McKevitt. 
«Ωστόσο, αυτή η καλή περίοδος σταθερής ανάπτυξης δεν ήταν αρκετή να αντισταθμίσει την πίεση από τις γερμανικές εκπτωτικές αλυσίδες. ΟΙ τέσσερις μεγάλες αλυσίδες αντιπροσωπεύουν μόλις το 69,3% της βρετανικής αγοράς τροφίμων,  από 76,3% πριν από πέντε χρόνια. Το ποσοστό θα πέσει κι άλλο τους ερχόμενους μήνες», συνεχίζει ο McKevitt.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια