Προσφατα
.

4.8.17

Αρχή νέων σχέσεων Ελλάδας - Γερμανίας

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Αμανατίδη με τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 τον νέο Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα,  Γενς Πλαίτνερ, στο Υπουργείο Εξωτερικών. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, αντικείμενο αποτέλεσε η υλοποίηση του «Σχεδίου Δράσης για την Διμερή Συνεργασία Ελλάδος – Γερμανίας», στο πλαίσιο της οποίας ο Πλαίτνερ προσκάλεσε τον  Αμανατίδη στο Βερολίνο τον προσεχή Σεπτέμβριο, συνοδευόμενο από εκπροσώπους των συναρμόδιων υπουργείων. 
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αποδέχτηκε την πρόσκληση για την πρώτη αυτή συνάντηση, στο πλαίσιο του «Σχεδίου Δράσης για την Διμερή Συνεργασία Ελλάδος – Γερμανίας», το οποίο αναμένεται να θέσει τις βάσεις για μια νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας. 
Υπενθυμίζεται ότι το «Σχέδιο Δράσης για την Διμερή Συνεργασία Ελλάδος – Γερμανίας», εντάσσεται στην κοινή διακήρυξη των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, η οποία υπογράφηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2016 από τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και τον ομόλογό του.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια