Προσφατα
.

5.8.17

Ο ΟΗΕ κάνει μόνο εκθέσεις

Το ένα τρίτο του πληθυσμού της Υεμένης χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια και προστασία
Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, επισημαίνεται ότι είναι επειγόντως αναγκαία η στέγαση, η διατροφή, το νερό και οι υπηρεσίες υγείας. 
Στην έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Υπηρεσία Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), επτά εκατομμύρια άνθρωποι στην Υεμένη βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας, ενώ 2,3 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών υποφέρουν από υποσιτισμό. 
Το ένα τρίτο του συνόλου του πληθυσμού χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια και προστασία, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία εφιστά την προσοχή ότι όλοι χρειάζονται επειγόντως, καταφύγιο, τρόφιμα, νερό, υγειονομικές υπηρεσίες, αποχέτευση και ασφάλεια. 
Οι 407 εκτοπισμένες οικογένειες συγκεντρώθηκαν σε ένα στρατόπεδο έξω από την πόλη Khamir στο Amran (βόρεια). 
Η έκθεση αναφέρει ότι οι αθώοι πολίτες στην Υεμένη υποφέρουν από την σκληρή σύγκρουση και την  την κλιμάκωσή της. Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φύγει από τα σπίτια τους και αναζητούν ασφάλεια, ενώ δύο εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να εκτοπίζονται εσωτερικά σε ολόκληρη τη χώρα. 
Ο ΟΗΕ εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για το χειρότερο ξέσπασμα της επιδημίας χολέρας στον κόσμο και επεσήμανε ότι οι πολίτες πεθαίνουν από θεραπεύσιμες ασθένειες, καθώς οι βασικές υπηρεσίες υγείας δεν είναι πλέον διαθέσιμες. 
Από το φθινόπωρο του 2014, η Υεμένη είναι μάρτυρας ενός πολέμου μεταξύ των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, αφενός, και των ένοπλων μαχητών Χούτι, καθώς και δυνάμεων πιστών στον πρώην πρόεδρο Ali Abdullah Saleh, αφετέρου. 
Ο πόλεμος έχει οδηγήσει σε τραγικές συνθήκες την υγεία των ανθρώπων, εκτός από την έντονη επιδείνωση της οικονομίας αυτής της φτωχής χώρας.

Μ. Τσολακίδη
με στοιχεία από mintpressnews
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια