Προσφατα
.

31.8.17

Ο ήρωας θεματοφύλακας της ζωής

Όταν έγινε το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκοσίμα,οι κάτοικοι σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο εγκατέλειψαν ακαριαία την περιοχή. Μέσα στην ακτίνα αυτή ήταν και η Tomioka, ένα μικρό χωριό του οποίου οι κάτοικοι στην πλειοψηφία ήταν αγρότες. 
Έτσι και ο Naoto Matsumura συνταξιούχος αγρότης πανικόβλητος έφυγε από το σπίτι του. Όμως μόλις συνειδητοποίησε πως πίσω άφησε τα σκυλιά του, δεν δίστασε καθόλου. Χωρίς να φοβηθεί την μόλυνση γύρισε να ταΐσει τα ζώα του. 
«Ήμουν φοβισμένος στην αρχή επειδή ήξερα ότι η ακτινοβολία είχε εξαπλωθεί παντού, η ιδέα που καρφώθηκε στο κεφάλι μου ήταν ότι αν έμενα πολύ ώρα θα καταλήξω με καρκίνο ή λευχαιμία», λέει ο Matsumura. 
 
«Όμως μόλις βρήκα τα σκυλιά μου και τα τάισα, διαπίστωσα πως όλα τα ζώα ήταν δεμένα και οι σπαρακτικές τους φωνές με οδήγησαν να τα ταΐσω και να τα ποτίσω κι αυτά».  
Στην αρχή ο Matsumura πηγαινοερχόταν και τάιζε τα ζώα της περιοχής. «Όταν άκουγαν το φορτηγάκι μου γινότανε διαδήλωση. Μαζεύονταν όλα να φάνε» λέει. 
 
Διαπιστώνοντας πως δεν είχαν ανάγκη μόνο τα σκυλιά και οι γάτες αλλά και τα άλλα ζώα που εγκαταλείφθηκαν, πήρε την μεγάλη απόφαση να γυρίσει οριστικά και να φροντίσει όλα τα ζώα. 
«Μου έλεγαν πως θα είμαι άρρωστος για 30 ή 40 χρόνια. Αλλά σε τόσο διάστημα μάλλον θα είμαι νεκρός μέχρι τότε ούτως ή άλλως, οπότε δεν έχει σημασία για μένα αυτό, αλλά η βοήθεια στα ζώα». 
Ταΐζει καθημερινά 50 αγελάδες, γουρούνια, γάτες και σκύλους, καθώς και δύο στρουθοκαμήλους, όπως και κάθε ζωντανό πλάσμα που πλησιάζει στην περιοχή. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια