Προσφατα
.

24.8.17

Τεστ ναρκωτικών πόρτα-πόρτα

Νέο «πρόγραμμα» Duterte
Η αστυνομία των Φιλιππίνων διεξάγει τεστ ναρκωτικών από πόρτα σε πόρτα, παρά τις αντιρρήσεις οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
Οι οργανώσεις τονίζουν ότι η καταστολή του Duterte περιορίζεται κατά κύριο λόγο στους φτωχούς και οι σκοτωμένοι ήταν κυρίως χρήστες ναρκωτικών ή «βαποράκια» χαμηλού επιπέδου από οικογένειες χωρίς μέσα για να αμφισβητήσουν τις αστυνομικές επιθέσεις. 
Η αστυνομία των Φιλιππίνων χτύπησε τις πόρτες σε μια από τις φτωχότερες γειτονιές της Μανίλα την Τετάρτη για να αναγκάσει τους ανθρώπους να κάνουν επιτόπια τεστ ναρκωτικών, μια εκστρατεία που καταδικάστηκε από τις οργανώσεις δικαιωμάτων ως παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο ζωές. 
Μεταφέροντας τα ιατρικά τεστ ναρκωτικών, αστυνομικοί που συνοδεύονταν από αξιωματούχους της κοινότητας, ρωτούσαν τους κατοίκους αν ήταν πρόθυμοι να δώσουν δείγματα ούρων. 
Το Payatas, μια από τις πιο πυκνοκατοικημένους περιοχές στην πρωτεύουσα Quezon City, έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο εγκληματικές περιοχές με σοβαρό πρόβλημα ναρκωτικών. 
Οι αξιωματούχοι της περιοχής δήλωσαν ότι ζήτησαν βοήθεια από την αστυνομία και τα τεστ ήταν εθελοντικά. 
Δεκάδες κάτοικοι του Payatas έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του άγριου 14μηνου πολέμου κατά των ναρκωτικών του Προέδρου Rodrigo Duterte, στον οποίο σκοτώθηκαν χιλιάδες Φιλιππινέζοι. Οι επικριτές του Duterte  λένε ότι οι πιο πολλές δολοφονίες είναι ύποπτες. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια