Προσφατα
.

8.8.17

Οι Έλληνες είναι «στρατηγικοί κακοπληρωτές»

Πανηγυρίζουν οι Γερμανοί για την επίθεση στους «στρατηγικούς κακοπληρωτές»
Γιάννης Λαζάρου 
Είναι απίθανο να ενδιαφέρει κάποιον στην Ελλάδα μια ακόμη προσβολή απέναντι στην μερίδα του Ελληνικού λαού που κατακρεουργήθηκε, αλλά συμβαίνει στον παρόντα χρόνο και δείχνει αφενός την ικανοποίηση των αφεντικών, αφετέρου την απάθεια του συνόλου του Ελληνικού λαού απέναντι σε ότι κι αν του κάνουν τα τελευταία χρόνια. 
Οι Γερμανοί μιμούμενοι τους συνεργάτες τους συριζαίους (ειδικοί στην ονοματοδοσία προδοτικών πράξεων) έδωσαν όνομα στους ανθρώπους που για πολλούς λόγους δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που είχαν απέναντι στις τράπεζες. 
Τους λένε πια «στρατηγικούς κακοπληρωτές». 
Φυσικά το στρατηγικός κακοπληρωτής δεν σημαίνει τίποτε απολύτως, πράγμα που καθόλου δεν ενοχλεί κανέναν, εκτός κι αν υπάρχει κάποια «στρατηγική κακοπληρωμής» που σχεδίασε κάποιος στρατηγός και την εκτελούν τα ατρόμητα στρατεύματα του. 
Η φυλλάδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο της, με τίτλο: «Η γέφυρα πάνω από το Ρουβίκωνα», τον γνωστό στη Ρώμη, όχι αυτόν που πετάει χαρτάκια στη βουλή. Παρομοιάζει την επίθεση των τραπεζών απέναντι στους ανυπεράσπιστους Έλληνες με το θάρρος του Καίσαρα να διαβεί τον Ρουβίκωνα και να τα κάνει γης Μαδιάμ στη Ρώμη. Φυσικά οι Γερμανοί επειδή είναι άσσοι στην τεχνολογία έφτιαξαν και μια γέφυρα τάκα-τάκα, να περάσουν οι συνεργάτες τους γερμανοτσολιάδες για τους πλειστηριασμούς και άλλα δεινά που σκορπίζουν κατόπιν εντολών. 
Αποφάσισαν λοιπόν να κάνουν ντου καλοκαιριάτικα γιατί όπως μας ενημερώνουν και αναπαράγουν τα συστημικά ξεπουλημένα ελληνικά(;) ΜΜΕ: «Επιτέλους αυτό το καλοκαίρι οι ελληνικές τράπεζες άρχισαν να εισπράττουν χρέη πολιτών, με κινητή και ακίνητη περιουσία, φθάνοντας ακόμα και μέχρι τους πλειστηριασμούς. Στο στόχαστρο βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες λεγόμενοι "στρατηγικοί κακοπληρωτές", οι οποίοι κάνουν χρήση μιας άτυπης ασυλίας, από τη στιγμή που ούτε το Δημόσιο ούτε οι τράπεζες κινούνται σε βάρος τους». 
Δεκάδες χιλιάδες στο στόχαστρο των γερμανοτσολιάδων που είχαν άτυπη ασυλία και το είδαν αυτό οι Γερμανοί έτσι λοιπόν διόρθωσαν το κακό γιατί: «Με αφετηρία τον νόμο Κατσέλη, σχεδόν κάθε πολίτης ήταν σε θέση να αναστείλει την εξυπηρέτηση τραπεζικών δανείων. Σύμφωνα με ελληνικές τράπεζες, το 20% των κόκκινων δανείων βρίσκεται στα χέρια "στρατηγικών κακοπληρωτών", με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα δέκα δισ. ευρώ»
Τα πανηγύρια των Γερμανών συνεχίζονται βαφτίζοντας και τα μνημόνια όπως οι συνεργάτες τους: «Στο πλαίσιο της εφαρμογής του τρίτου προγράμματος προσαρμογής, οι δανειστές επέμειναν σε πλειστηριασμούς ακινήτων μέσω Διαδικτύου για να αποφευχθούν φαινόμενα βίας σε βάρος συμβολαιογράφων. Ο σχετικός νόμος πέρασε από την ελληνική Βουλή, ισχύει από τον Μάιο και τερμάτισε τον Ιούνιο την απεργία των συμβολαιογράφων. Οι ελληνικές τράπεζες ξεκίνησαν τώρα δειλά να κινούνται κατά των κακοπληρωτών. «Περάσαμε τον Ρουβίκωνα» λέει ένας τραπεζικός στην Αθήνα. Το γεγονός ότι μια αριστερή κυβέρνηση, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να φτιάξει... γέφυρα πάνω από τον Ρουβίκωνα, ανοίγοντας το δρόμο για πλειστηριασμούς, είναι ίσως για κάποιους ειρωνικό, δεν παύει ωστόσο να είναι και λογικό και συνεπές»
Μπράβο Ρούλα (συγνώμη σύριζα ήθελα να πω) τέτοια συνέπεια και λογική μόνο «αριστερός» με στολή SS μπορεί να διαθέτει.
Ακόμη και ο γερμανοτσολιάς τραπεζικός μαζί πέρασε τον Ρουβίκωνα, καβάλα στο άλογο με την άτρωτη πανοπλία κι αυτός πανηγυρίζει που εκτελεί τις εντολές των αφεντικών. Αφού έλυσαν και το πρόβλημα των συμβολαιογράφων που τα καημένα αντιμετώπιζαν φαινόμενα βίας, ο δρόμος είναι στρωμένος πια με ροδοπέταλα να τα πάρουν όλα. Όλα τα λύνουν και πανηγυρίζουν Γερμανοί και ντόπιοι συνεργάτες τραβώντας για τον ύπνο του αδίκου. 
Φαντάσου λέει να πετάγονταν μέσα στη νύχτα και να ούρλιαζαν «Hannibal ante portas», αλλά να έμπαινε το παλικαράκι από την πόρτα και να έπαιζε μπάλα με τα κεφάλια τους.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια