Προσφατα
.

10.8.17

Τον εγκατέλειψαν 16 ετών, ζει και βασιλεύει στα 23

...και η γλυκιά ζωή συνεχίζεται
Ενώ η μέση διάρκεια ζωής ενός σκύλου είναι μεταξύ 10 και 13 ετών, ο γκρίζος πια Τσάρλι έχει φτάσει στην ηλικία των 23 ετών. Το μυστικό της μακροζωίας; Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, όποιος περνάει καλά έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής! 
Ο Τσάρλι, είναι ένα Τζακ Ράσελ (από τις αρχαιότερες φυλές της Βρετανίας), και είναι πράγματι ένα τυχερό σκυλί. Η μοίρα του δεν θα ήταν ευοίωνη χωρίς τους Stuart και Kim Smith, οι οποίοι τον πήραν το 2010, όταν ήταν 16 ετών. 
Οι πρώην ιδιοκτήτες του δεν τον ήθελαν πλέον στο σπίτι τους, επειδή περίμεναν μωρό. 
Οι Smith μόλις είδαν τα μάτια του τον ερωτεύθηκαν. 
«Όταν τον είδα, αμέσως ήξερα ότι ήταν για εμάς. Ψάχναμε για ακόμη ένα σκυλί για να προσθέσουμε στην οικογένειά μας και όταν είδαμε αυτό το βλέμμα στα μάτια του, καταλάβαμε πως θα γίνει μέλος της οικογένειας» είπε ο κύριος Smith, ο οποίος είναι οδηγός του λεωφορείου. 
«Μείναμε έκπληκτοι από την ηλικία του, αλλά αυτό δεν μας ενόχλησε καθόλου», συνέχισε ο κ. Smith. 
Από εκείνη την ημέρα, ο τυχερός Τσάρλι έχει βρει ένα άνετο σπίτι στο Malvern, Worcestershire, και κάνει παρέα με τα άλλα  σκυλιά, τη Λούσι και τον Ζακ. «Θέλαμε να του δώσουμε ένα σπίτι για να ζήσει ευτυχισμένος τον χρόνο που του είχε απομείνει, και ήδη πέρασαν επτά χρόνια, ευτυχώς» λέει η κυρία Smith. 
Όπως κάθε υπερήλικας, ο Τσάρλι είναι σχεδόν καλυφθεί εξ ολοκλήρου με γκρίζο τρίχωμα, έχει δυσκολία στην ακοή και δεν μπορεί να δει καλά. Αλλά, αυτό δεν στέκεται εμπόδιο στην αγάπη του για τα γλυκά. Εξακολουθεί να είναι «νέος στην ψυχή» και να μυρίζει ανιχνεύοντας με απόλαυση τριγυρίζοντας σε απόσταση 1,6 χιλιομέτρων! 
Συνήθως περνάει το χρόνο του με τον Ζακ και τη Λούσι, περπατάει στον κήπο ή κάνει μια βόλτα στο Malvern Hills. Αν και ο Τσάρλι δεν μπορεί να τρέξει, ευτυχώς στην ηλικία του, του αρέσουν οι μικροί περίπατοι. 
«Ο Τσάρλι μπορεί να είναι 23, αλλά του αρέσει να περπατάει,» λέει ο κ. Smith. «Τον φέρνουμε στους λόφους, όπου μπορεί ακόμα να πάρει στον καθαρό αέρα του».
Στο νέο του σπίτι, Τσάρλι είναι σχεδόν «κακομαθημένος» και ζει στην πολυτέλεια. Ο κ. Smith σκέφτεται πως η καλή ζωή του μπορεί να έχει συμβάλει στη μακροζωία του. 
«Είναι σίγουρα ένα κακομαθημένο παιδί, και είναι σίγουρα ο λόγος για τον οποίο είναι σε θέση να ζει τόσο πολύ» είπε στην Express, μια εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου. 
«Αγαπά την άνεση στο σπίτι του, να κοιμάται  στο κρεβάτι με λιχουδιές φυσικά. Ήρθε και στις  διακοπές μαζί μας στο Ντέβον και την Κορνουάλη». 
«Παρά την ηλικία του, είναι πάντα μια ευχάριστη συντροφιά, και η ύπαρξή του φέρνει πολύ ευτυχία στην οικογένειά μας. Αισθανόμαστε το προνόμιο να έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε ένα καλό σπίτι για να Τσάρλι για τα γηρατειά του, κι αυτός μας φέρνει πολύ χαρά, δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή χωρίς αυτόν». 
Ο Chris Léger, επικεφαλής του κέντρου, Trust Evesham λέει: «ελπίζουμε οτι ιστορία του Τσάρλι θα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να υιοθετήσουν μεγάλα σκυλιά, που συχνά τα παρατάνε λόγω της ηλικίας τους».
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια