Προσφατα
.

23.7.17

Έφηβοι γελούσαν με τον πνιγμό ανάπηρου

Το πτώμα του 31χρονου βρέθηκε από περαστικό, πέντε μέρες μετά την καταγραφή του θανάτου του από πέντε εφήβους              
Σοκ προκαλεί βίντεο που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα η εισαγγελία της Φλόριντα, στις ΗΠΑ, καθώς σ' αυτό φαίνεται ένας άνδρας με ειδικές ανάγκες να πνίγεται σε λίμνη και μια παρέα εφήβων που καταγράφει το περιστατικό να γελάει και να τον κοροϊδεύει. 
Το περιστατικό συνέβη στις 9 Ιουλίου. Ο 31χρονος φαίνεται να έχει μπει στη λίμνη και να πνίγεται, με τους πέντε έφηβους να καταγράφουν τον θάνατό του με κινητό τηλέφωνο. 
Αντί να σπεύσουν για βοήθεια ή να καλέσουν τις αρχές, ακούγονται να γελούν και να κοροϊδεύουν. 
Η αρραβωνιαστικιά του 31χρονου δήλωσε την εξαφάνισή του στις 12 Ιουλίου και το πτώμα του βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης στις 14 Ιουλίου, μετά από κλήση περαστικού, που το είδε να επιπλέει. 
Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, οι νεαροί, ηλικίας 14-16 ετών, κινδυνεύουν με ποινική δίωξη για μη αναφορά θανάτου. Να σημειωθεί ότι η αστυνομία αρχικά ανακοίνωσε ότι οι έφηβοι δεν είχαν παραβιάσει κάποιον νόμο, καθώς σύμφωνα με όσα ισχύουν στην συγκεκριμένη πολιτεία, κανένας δεν υποχρεούται να δίνει ή να ζητά βοήθεια όταν κάποιος συνάνθρωπός του βρίσκεται σε κίνδυνο. 
Στη συνέχεια, ωστόσο, λόγω της έκτασης που πήρε το θέμα, η εισαγγελία βρήκε ένα "παραθυράκι", και προτίθεται να προχωρήσει σε απόδοση κατηγοριών σε βαθμό πλημμελήματος, που αφορούν "μη αναφορά θανάτου".
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια