Προσφατα
.

29.7.17

Φουντώνει η εξέγερση στη Δυτική Όχθη

Η εγκατάσταση ανιχνευτών μετάλλου στις εισόδους του τεμένους Αλ Ακσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και οι συλλήψεις εκατοντάδων Παλαιστίνιων, που ακολούθησαν το χτύπημα εναντίον των ισραηλινών στρατιωτών την Παρασκευή 14 Ιούλη από παλαιστίνιους μαχητές, αποτέλεσαν τη σπίθα που άναψε ξανά τη φωτιά της εξέγερσης στη Δυτική Οχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ. 

Την Παρασκευή 21 Ιούλη, τρεις νεαροί Παλαιστίνιοι, 17, 18 και 20 χρόνων, έπεσαν νεκροί από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και των συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό, που ακολούθησαν τις προσευχές της Παρασκευής στη Δυτική Οχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ο ένας απ’ αυτούς σκοτώθηκε από εβραίο έποικο στην γειτονιά Ρας Αλ Αμούντ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. 
Τα σώματα των νεκρών παλαιστίνιων νεολαίων φυγαδεύτηκαν από το νοσοκομείο, ελάχιστα λεπτά αφότου οι γιατροί επιβεβαίωσαν και επίσημα τον θάνατό τους, προκειμένου να θαφτούν πριν πέσουν στα χέρια των σιωνιστών. Ο ισραηλινός στρατός κατακρατεί τα σώματα δεκάδων νεκρών Παλαιστίνιων εκβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις οικογένειές τους, από τις οποίες ζητά ανταλλάγματα για να τους τα παραδώσει, επιτείνοντας το μαρτύριό τους. 

Δεκάδες στρατιώτες εισέβαλαν στα νοσοκομεία της Δυτικής Οχθης αναζητώντας τραυματίες διαδηλωτές και απαγορεύοντας στο προσωπικό την έξοδο από το κτίριο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις βομβάρδιζαν τα νοσοκομεία με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης λίγο πριν αποχωρήσουν, κάνοντας την παραμονή ασθενών και ιατρικού προσωπικού στο εσωτερικό των κτιρίων αδύνατη. 

Την ίδια μέρα, παλαιστίνιος μαχητής μπήκε σε σπίτι εβραίων εποίκων σε ισραηλινό εποικισμό της Δυτικής Οχθης και σκότωσε μαχαιρώνοντας τους τρεις απ’ αυτούς. Την προηγούμενη μέρα, είχε γράψει σε ανάρτησή του στο Facebook «Εχω πολλά όνειρα και πιστεύω πως θα γίνουν αληθινά, αγαπώ τη ζωή και θέλω να κάνω τους άλλους ευτυχισμένους, αλλά τι είναι η ζωή μου όταν οι ισραηλινοί σκοτώνουν τις γυναίκες και τα παιδιά μας και βεβηλώνουν το Αλ Ακσα μας; 
Μουσουλμάνοι, τυλίξτε το κεφάλι μου με το μαντήλι των Αλ Κασάμ (σ.σ. ένοπλο σκέλος της Χαμάς) και το σώμα μου με την κουφίγια του Γιάσερ Αραφάτ και θάψτε με». 

Πολλοί από τους υπουργούς της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου ζήτησαν την επιβολή της θανατικής ποινής στον δράστη της επίθεσης. Σε μια απύθμενης ξετσιπωσιάς δήλωσή της, η υπουργός Δικαιοσύνης Αγιαλέτ Σακέντ έγραψε στο Twitter: «Οι δολοφόνοι παιδιών και οικογενειών αξίζουν μόνο τη θανατική ποινή. 
Αυτή η τιμωρία μπορεί να επιβληθεί από το στρατιωτικό δικαστήριο, αν υπάρχει ομοφωνία των δικαστών. Αυτή είναι μια περίπτωση που απαιτείται η επιβολή της θανατικής ποινής». Το σιωνιστικό πλήθος που την εξέλεξε είναι συνυπεύθυνο στα εγκλήματα που τελούνται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και είναι ο τελικός αποδέκτης της βίας των καταπιεσμένων. 

Μια μέρα μετά τη δολοφονία των τριών παλαιστίνιων νεολαίων, το Σάββατο 22 Ιούλη, άλλος ένας παλαιστίνιος νέος, μέλος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, έπεσε νεκρός από πυρά του ισραηλινού στρατού στην περιοχή Αλ Εϊζαρίγια της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Ο νεκρός ήταν κάτοικος του χωριού Αμπού Ντις, γείτονας και φίλος του 17χρονου νέου που είχε σκοτωθεί την προηγούμενη μέρα. 

Την Κυριακή 23 Ιούλη, υπήρξε μπαράζ ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν ζημιές. Οι σιωνιστές απάντησαν με πυρά αρμάτων μάχης εναντίον πυκνοκατοικημένης περιοχής στη Γάζα. 
 Παράλληλα, ισραηλινός φρουρός της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ιορδανία δολοφόνησε 17χρονο Ιορδανό παλαιστινιακής καταγωγής καθώς και τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος όπου διέμενε. Οι σιωνιστές ισχυρίζονται ότι ο νεαρός προσπάθησε να χτυπήσει με ένα κατσαβίδι τον φρουρό, ενώ οι συγγενείς του ισχυρίζονται ότι σύμφωνα με τρίτο άτομο που ήταν παρον στη δολοφονία, ο δράστης απλά διαπληκτίστηκε λεκτικά με το θύμα. 
Το προσωπικό της πρεσβείας και ο δράστης έφυγαν κακήν κακώς από την Ιορδανία και η πρεσβεία του Ισραήλ έκλεισε προσωρινά υπό το φόβο διαδηλώσεων και επιθέσεων εναντίον της. 

Υπό την πίεση της εξέγερσης και σε μια προσπάθεια ελιγμού οι σιωνιστές ανακοίνωσαν ότι θα αντικαταστήσουν τους ανιχνευτές μετάλλου στις εισόδους του τεμένους με «έξυπνες» κάμερες που θα κάνουν ουσιαστικά την ίδια δουλειά. 
Ο επικεφαλής του προσωπικού που λειτουργεί το τέμενος απέρριψε μια τέτοια κίνηση και δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις και οι προσευχές έξω από το τέμενος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρόσφατες εξελίξεις, θα συνεχιστούν μέχρι οι σιωνιστές να επαναφέρουν το προηγούμενο καθεστώς, με το οποίο κάθε προσκυνητής μπορούσε να εισέλθει ελεύθερα στον χώρο. 

Από τις 14 Ιούλη, ημέρα της επίθεσης ενάντια στους ισραηλινούς μπάτσους, μέχρι τη Δευτέρα 24 Ιούλη, οι νεκροί Παλαιστίνιοι μαζί με τους μαχητές της επίθεσης έχουν φτάσει τους εφτά και οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 1.100. Ταυτόχρονα, το Ισραήλ έχει επιδοθεί σε ένα όργιο συλλήψεων και φυλακίσεων διαδηλωτών. 

Από τη μεριά του ο Αμπάς, συνεχίζοντας την προδοτική του στάση απέναντι στον παλαιστινιακό λαό, κάλεσε την Χαμάς, επικαλούμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, να παραδώσει τη διακυβέρνηση της Γάζας στον ίδιο και στην Παλαιστινιακή Αρχή για λόγους γενικού εθνικού συμφέροντος. 
Το μόνο που τον νοιάζει είναι η εξουσία κι ας είναι μαριονέτα των σιωνιστών. 


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια