Προσφατα
.

14.6.17

Άνθρωποι και πολιτισμοί που χάνονται

Ο Άρνε Χόνταλιτς, φωτορεπόρτερ και επιμελητής φωτογραφίας στο National Geographic της Σλοβενίας και η Κάτια Μπίντοβετς, κάτοχος του βραβείου Hannah Hart, ταξιδεύουν σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη για να φωτογραφήσουν φυλές που απειλούνται σε καθημερινή βάση από εξαφάνιση. 
Μεγάλο μέρος της δουλειάς τους θα παρουσιαστεί σε έκθεση φωτογραφιών στο κάστρο της Λουμπλιάνα στα πλαίσια του project "Vanishing Cultures". Στην έκθεση του Άρνε Χόνταλιτς περιλαμβάνονται πορτρέτα ιθαγενών από δυσπρόσιτες περιοχές του ποταμού Όμο στο νότο της Αιθιοπίας και από την Αρουνάτσαλ Πραντές και τη Ναγκαλάντ, τις τελευταίες περιοχές άγριας φύσης στην Ινδία. 
"Αν και οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε απομακρυσμένες περιοχές και υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, οι φωτογράφοι προσπάθησαν να απεικονίσουν τα πρόσωπα σαν να φωτογραφήθηκαν σε ένα πραγματικό φωτογραφικό στούντιο". 
Ο Χόνταλιτς δήλωσε στο σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων ότι το project είναι ένα είδος φόρου τιμής στον Edward S. Curtis (1868-1952), Αμερικανό εθνολόγο που φωτογράφησε τους γηγενείς Αμερικανούς και δημιούργησε μια εντυπωσιακή συλλογή από περίπου 40.000 γυάλινες αρνητικές πλάκες. 

 
Δείτε εδώ: Vanishing Cultures τις καταπληκτικές φωτογραφίες. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια