Προσφατα
.

19.6.17

Ο πρωταθλητισμός χρόνια δεν κοιτά

«Μου αρέσει η σκοποβολή γιατί βοηθάει να προστατεύουμε τους εαυτούς μας από τα όπλα των κακοποιών» 
Η 84χρονη Chandro Tomar από την πόλη Johri της Ινδίας ήταν 65 ετών όταν έριξε την πρώτη βολή με όπλο. Σήμερα,19 χρόνια μετά, θεωρείται ως η μεγαλύτερη σε ηλικία πρωταθλήτρια σκοποβολής στην Ινδία και έχει στη συλλογή της τουλάχιστον 150 μετάλλια. 
Η αρχή δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα για την 84χρονη γιαγιά καθώς στην πόλη που ζει οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους και είναι υποχρεωμένες να κάνουν μόνο αγροτικές και δουλειές του σπιτιού. 
Ήταν το 1998, ο Rajpal Singh, ένας γιατρός στο Δελχί, έφτιαξε τον Σύλλογο Σκοποβολής με την ιδέα να πάρει τα παιδιά μακριά από το έγκλημα. Σε μια από αυτές προπονείται και η Tomar. 
Σήμερα η περιοχή του Utter Pradesh "βγάζει" τους καλύτερους σκοπευτές της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένης της Seema Tomar, ανηψιά της Chandro. Σκοπεύτρια είναι και η εγγονή της Neetu Solanki η οποία έχει συμμετάσχει σε διεθνείς αγώνες στην Ουγγαρία και τη Γερμανία. 
Σε συνέντευξη που είχε δώσει στη Βρετανική Daily Mail είχε πει: 
«Ήθελα να κάνω κάτι χρήσιμο με τη ζωή μου και τους ανθρώπους για δείξω τις ικανότητές μου. Μόλις πυροβόλησα το πρώτο πιστόλι μου γαντζώθηκα. Και τώρα έχω δείξει σε όλους ότι δεν υπάρχουν μειονεκτήματα για την ηλικία μου. Αν έχεις εστιάσει κάτι μπορείς να κάνεις τα πάντα». 
Η Chandro μπορεί να αφιερώνει αρκετές ώρες στην σκοποβολή ωστόσο εξακολουθεί να μαγειρεύει, να καθαρίζει και να φροντίζει για την οικογένειά της, φροντίζοντας να σερβίρει το δείπνο πριν από την σκοποβολή που κάνει στο Σύλλογο. 
Η 84χρονη είναι γνωστή σε όλη την Ινδία για την ικανότητά της, κερδίζοντας το χρυσό στο Πρωτάθλημα Σκοποβολής Βετεράνων που πραγματοποιήθηκε στο Chennai. 
Η συνταξιούχος σκοπεύτρια, που έχει μεγαλώσει οκτώ παιδιά και 15 εγγόνια, έχει κερδίσει συνολικά σε 25 πρωταθλήματα σε όλη την Ινδία.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια