Προσφατα
.

10.5.17

Μετανάστης στην Αυστραλία μέσω Γερμανίας

Οι αιτήσεις μετανάστευσης για την Αυστραλία περνάνε από το Βερολίνο - "Γερμανία Ελλάδα" η νέα χώρα σύμφωνα με την σελίδα της αυστραλιανής πρεσβείας.
Κατερίνα Γκαράνη
Μία ανακοίνωση της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας για όσους Έλληνες αλλά και πολίτες 19 ευρωπαϊκών χωρών που  θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Όσον αφορά τους Έλληνες γράφει η EOKMB :
"Κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στον αριθμό των Ελλήνων πολιτών που επικοινώνησαν με τα γραφεία της Κοινότητάς μας για να ζητήσουν πληροφορίες για τη μετανάστευση στην Αυστραλία. Πολλοί από αυτούς ζητούσαν να μάθουν για το πώς μπορεί κανείς να υποβάλει αίτηση για την έκδοση βίζας και για το ποια βίζα είναι η πλέον κατάλληλη. Επιπλέον, πολλοί μας ανέφεραν τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσον αφορά στην κατανόηση των διαδικασιών που απαιτούνται για την έκδοση της βίζας. Το σημερινό πρόγραμμα μετανάστευσης της Αυστραλίας είναι ευρείας κλίμακας και ποικίλλει από τις βίζες ειδικευμένων εργατών και επαγγελματιών, ως τις φοιτητικές βίζες.
Επί του παρόντος όλοι οι Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για άδεια εισόδου και εργασίας ή βίζα εταιρικής σχέσης πρέπει να το πράξουν μέσω της αυστραλιανής πρεσβείας στο Βερολίνο".

Πατώντας στο σύνδεσμο της Αυστραλιανής Πρεσβείας στο Βερολίνο, πραγματικά βλέπουμε ότι υπάρχει μία ολόκληρη λίστα χωρών των οποίων οι πολίτες θα πρέπει να απευθυνθούν όχι στις αυστραλιανές πρεσβείες των χωρών τους αλλά στην πρεσβεία στο Βερολίνο.

"Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Προστασίας των Συνόρων (DIBP) στο Βερολίνο επεξεργάζεται την μετανάστευση επισκεπτών, φοιτητών και άλλων αιτήσεων θεώρησης προσωρινής εισόδου, καθώς και εφαρμογές για οικογενειακή μετανάστευση για τους κατοίκους από τις ακόλουθες χώρες, ανεξάρτητα από την ιθαγένεια και ακολουθεί η λίστα των χωρών", γράφει η επίσημη σελίδα.  

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ο τρόπος που αναφέρεται στην λίστα η χώρα Ελλάδα: Denmark, Estonia, Faeroe Islands, Finland, Germany Greece, Greenland, Iceland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Malta, The Netherlands, Norway, Poland, San Marino, Sweden, Switzerland and Vatican City.
Η Ελλάδα στα επίσημα στοιχεία του υπουργείο Μετανάστευσης στο Βερολίνο αναφέρεται ως: "Γερμανία Ελλάδα" εκτός κι αν τυχαία "ξέχασαν" να βάλουν ένα κόμμα μεταξύ της χώρας Γερμανίας και της χώρας Ελλάδα αν και δεν παραλείπεται κανέναν κόμμα μεταξύ άλλων χωρών της λίστας. 

Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι οι Αλβανοί πολίτες που ζουν στην Ελλάδα και θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία δεν χρειάζεται να καταθέσουν τα χαρτιά τους στο Βερολίνο, ούτε στα Τίρανα αλλά στο Βελιγράδι!!!

Τέλος, εντύπωση προκαλεί για ποιο λόγο η Αυστραλία δεν έχει ως κέντρο αιτήσεων για μετανάστευση την πρεσβεία της στις Βρυξέλλες ως κέντρο της Ε.Ε και επέλεξε το κέντρο 19 ευρωπαϊκών χωρών να είναι στο Βερολίνο. 

Η σελίδα της Αυστραλιανής Πρεσβείας στο Βερολίνο εδώ.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια