Προσφατα
.

21.3.17

Το μινόρε της αρπαχτής

Ξενοφώντας Ερμείδης 
Η παρουσίαση που έγινε στο Βερολίνο στα πλαίσια του Berlin Energy Transition Dialogue 2017 θυμίζει παράσταση θιάσου ο οποίος μετά από πρόβες μηνών δίνει την επίσημη πρεμιέρα του στο κοινό. 
Ο Σταθάκης όπως κάθε υποτακτικός του Βερολίνου χρησιμοποίησε για την σεμνή τελετή παράδοσης εντυπωσιακές δικαιολογίες, όλα γίνονται για την  «ενεργειακή ασφάλειας και ενίσχυση του ανταγωνισμού προς όφελος του τελικού καταναλωτή». 
Αφού με το πρόσχημα ανάπτυξη οι Γερμανοί πήραν αυτά που ήθελαν (εδώ) και συνεχίζουν μα αλώνουν την χώρα (εδώ), χρησιμοποιώντας όπως πάντα την ενέργεια ως Δούρειο Ίππο (εδώ), (εδώ), τώρα με τους άξονες που παρουσίασε ο Σταθάκης θα ολοκληρώσουν την αρπαγή κάθε ενεργειακού πλούτου που διαθέτει η χώρα. 
Στους έξι άξονες που παρουσίασε, φαίνονται καθαρά οι προθέσεις της «στρατηγικής της κυβέρνησης» να τελειώνει όσο δυνατόν πιο γρήγορα με φυσικό αέριο, λιγνίτες και άλλες μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 
Οι άξονες που παρουσίασε είναι: 
1. Η ολοκλήρωση ενός σταθερού και διαφανούς θεσμικού πλαισίου, εντός του οποίου θα επιτευχθεί η περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ 
2. Η ανάδειξη της Ελλάδας ως χώρας «κλειδί» για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης 
3. Η εισαγωγή τεχνολογιών φιλικών για το περιβάλλον στη λιγνιτική παραγωγή 
4. Η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, ειδικά στον κτιριακό τομέα 
5. Η δημιουργία ευκαιριών για την συμμετοχή πολιτών και συλλογικοτήτων στην αγορά ενέργειας, μέσω του νομοσχεδίου που επεξεργάζεται το Υπουργείο για τους ενεργειακούς συνεταιρισμούς 
6. Η αξιοποίηση της δυναμικής των μη διασυνδεδεμένων νησιών, για την εισαγωγή της καινοτομίας στον τομέα των ΑΠΕ. 
Οι συλλογικότητες αλλά και οι πολίτες δεν μένουν ποτέ εκτός των σχεδίων της κυβέρνησης διότι εκτός των αχυρανθρώπων θα πρέπει να εξοφληθούν και κάποια γραμμάτια. 
Για τα νησιά ετοιμάζουν νέο πακέτο τη γεύση του οποίου πήραν οι Κρητικοί στο Αποπηγάδι (εδώ). 
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να υιοθετηθεί ένα νέο ενεργειακό μοντέλο, με την ολοκλήρωση των διασυνδετήριων αγωγών και την εγκατάσταση αυτόνομων συστημάτων φιλικών προς το περιβάλλον. 
Η πρωτοβουλία «Ενεργειακά νησιά» θα δρομολογηθεί επί προεδρίας της Μάλτας, και το πρώτο φόρουμ θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Κρήτη. 
Η ομιλία του Σταθάκη στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Berlin Energy Transition Dialogue 2017 αφού την διοργάνωσε η γερμανική κυβέρνηση. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια