Προσφατα
.

26.3.17

Και η Βουλγαρία υψώνει φράχτες

Δεν είναι μόνο τα γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζονται με την ανέγερση φραχτών στην Ευρώπη. Είναι και τα τρελά έσοδα Γερμανίας και Κίνας (αναλυτικά εδώ) που έχουν τη μερίδα του λέοντος από αυτή τη μαύρη σελίδα για την ανθρωπότητα. 
Η Βουλγαρία «σφραγίζει» τα σύνορά της με την Τουρκία, ολοκληρώνοντας μέχρι τα τέλη Μαΐου έναν φράχτη μήκους άνω των 200 χιλιομέτρων, σε ένα σύνολο συνοριογραμμής 240 χιλιομέτρων στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, γεγονός που αναμένεται να εντείνει τις προσφυγικές-μεταναστευτικές πιέσεις προς την Ελλάδα, καθώς δεν θα υπάρχει άλλη δυνατότητα διέλευσης από την Τουρκία προς την Ευρώπη. 
Την ίδια ώρα στο Αιγαίο η «έκρηξη» των ροών του περασμένου Σαββατοκύριακου που προκάλεσε συναγερμό στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου δεν είχε -προς το παρόν- συνέχεια μέσα στην εβδομάδα, με τις ελληνικές Αρχές ωστόσο να παραμένουν σε επιφυλακή, εν μέσω των συνεχιζόμενων απειλών της Αγκυρας για κατάρρευση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, που θα πυροδοτούσε ένα νέο μεγάλο προσφυγικό κύμα για τη χώρα μας. 
Μέχρι σήμερα οι βουλγαρικές αρχές έχουν κατασκευάσει -παλαιότερα και νεότερα τμήματα- περίπου 180 χιλιόμετρα, και απομένουν άλλα 24 χιλιόμετρα -12 στην επαρχία του Χάσκοβο κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα και άλλα 12 στην επαρχία του Μπουργκάς στη Μαύρη Θάλασσα- για την ολοκλήρωση του φράχτη, καλύπτοντας κοντά στο 80% της συνολικής συνοριογραμμής με την Τουρκία.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια