Προσφατα
.

7.3.17

Το ξενοδοχείο με την χειρότερη θέα στον κόσμο είναι του Banksy

«Κανένας φανατισμός δεν χωράει σε αυτό το ξενοδοχείο»
Ο Βρετανός καλλιτέχνης Banksy άνοιξε το “Τhe Walled Of Hotel” ένα ξενοδοχείο στην Βηθλεέμ, περικυκλωμένο από το τείχος που έχει χτίσει το Ισραήλ για να κρατάει μακριά τους Παλαιστινίους. 
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, “διαθέτει την χειρότερη θέα ξενοδοχείου στον κόσμο” και τα 10 δωματίου του έχουν ήλιο μονάχα 25 λεπτά την ημέρα. 
Από την άλλη, παγιδευμένο μέσα στο τείχος που χωρίζει το Ισραήλ από την Παλαιστίνη, αυτό το ξενοδοχείο της δυτικής όχθης προσφέρει στους ταξιδιώτες κάτι πιο ουσιώδες από ό,τι θα του προσέφερε ακόμα και ο πιο κυριλέ προορισμός. 
Το κατάλυμα στην Βηθλεέμ, δεν είναι ένα απλό ξενοδοχείο, είναι μουσείο, είναι διαμαρτυρία και γκαλερί όλα σε ένα, ένα μέρος γεμάτο με έργα τέχνης από τον ιδιοκτήτη του, τον πιο διάσημο και αινιγματικό street artist της εποχής μας. 
Όλα τα δωμάτια βλέπουν στο τσιμεντένιο τείχος και κάποια από αυτά έχουν λίγη θέα από Ισραηλινά φυλάκια και έναν παράνομο – σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες – οικισμό από αυτούς που έχουν ιδρύσει οι ισραηλινοί έποικοι. 
Ο καλλιτέχνης που κρατάει με νύχια και με δόντια την ανωνυμία του, πήγε πρώτη φορά στην Βηθλεέμ πριν από 10 χρόνια. Εκεί άφησε μια σειρά από ζωγραφιές του πάνω στο τείχος, οι οποίες έγιναν αμέσως η ατραξιόν της περιοχής. 
Τα πράγματα ως προς τον έλεγχο των Ισραηλινών στις περιοχές της Δυτικής Όχθης έχουν χειροτερέψει από τότε, ενώ με το ξενοδοχείο του ο Banksy ελπίζει να φέρει τουρίστες και μια μικρή ανάπτυξη στην περιοχή. 
Η ταυτότητα του ίδιου του ξενοδοχείου όπως αυτoσυστήνεται είναι η εξής: 
«To “Walled Off Hotel” είναι ένας τελείως ανεξάρτητος χώρος που χρηματοδοτείται από τον Banksy. Δεν έχει σχέση με καμιά πολιτική κίνηση. Ο σκοπός του είναι να πει την ιστορία του τείχους και από τις δυο πλευρές και να δώσει την δυνατότητα στους επισκέπτες του να την ανακαλύψουν μόνοι τους. Προσφέρουμε μια ιδιαίτερη ζεστή φιλοξενία και σε νεαρούς Ισραηλινούς». 
Το ξενοδοχείο αναμένεται να ανοίξει στις 11 Μαρτίου, 100 χρονια μετά από την διακήρυξη Balfour που έβγαλε το Ηνωμένο Βασίλειο το 1917 και ανέφερε ότι η Παλαιστίνη αποτελεί το έθνος – σπίτι του Εβραϊκού λαού. 
Το πότε θα κλείσει είναι άγνωστο, αν πάει καλά (σίγουρα δηλαδή) ίσως να μείνει καιρό ανοιχτό. Το κόστος της διανυκτέρευσης θα ξεκινάει από τα 30 ευρώ. 
Βέβαια για να μείνεις στο κάθε δωμάτιο θα πρέπει να δώσεις εγγύηση 1.000 ευρώ. 
Όπως αναφέρει με έμφαση ο Banksy: «Όλα τα έργα του ξενοδοχείου έχουν δωριστεί για την κοινότητα και τον αγώνα της, όποιος πιαστεί να κλέβει ή να καταστρέφει αντικείμενα του ξενοδοχείου, θα συλληφθεί και θα παραπεμφθεί στην αστυνομία της Ραμάλα». 
Το
Η σελίδα του εδώ
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια