Προσφατα
.

28.2.17

Δέκα επιθέσεις εναντίον προσφύγων καθημερινά στη Γερμανία

Η Γερμανία είχε κατά μέσο όρο 10 επιθέσεις σε πρόσφυγες κάθε μέρα το 2016. 
Η βία κατά των προσφύγων έχει αυξηθεί, και όχι η βία που προκαλείται από τους πρόσφυγες. 
Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, η αύξηση της βίας δεν είναι αποτέλεσμα των προσφύγων, αλλά οι επιθέσεις κατά των προσφύγων που γίνονται στη χώρα. 
Η έκθεση αναφέρει ότι υπήρχαν πάνω από 3.500 επιθέσεις κατά των προσφύγων το 2016, κατά μέσο όρο περίπου 10 ανά ημέρα όλο το χρόνο. Αυτή ήταν η πρώτη χρονιά που τα δεδομένα αυτού του είδους συλλέχθηκαν, γι 'αυτό είναι δύσκολο να συγκριθούν με τα προηγούμενα έτη, αλλά οι πληροφορίες είναι πολύ αποκαλυπτικές. 
Τα αποτελέσματα έδειξαν: 2.455 από αυτές τις επιθέσεις έγιναν σε στοχευμένα άτομα, 988 σε  καταφύγια και 217 σε οργανώσεις και εθελοντές. 
Το τρομακτικό αποτέλεσμα ήταν 560 τραυματίες πρόσφυγες, 43 από τους οποίους ήταν παιδιά. 
Η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι τα καταφύγια ασύλου γνώρισαν 16 φορές περισσότερες επιθέσεις το 2015 (1,031) από ό, τι το 2013 (63), έτσι ώστε οι αριθμοί αυξάνονται σταθερά.  
Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Heiko Maas έγραψε ως απάντηση για την έκθεση που κυκλοφόρησε: «Επιθέσεις σε ανθρώπους που αναζητούν καταφύγιο κοντά μας και επιθέσεις σε εργαζομένους, είναι όλες επιθέσεις εναντίον μας, για την ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία μας." 
Η ιστορία της Γερμανίας για την αποδοχή των προσφύγων κατά τα τελευταία χρόνια είναι περίπλοκη, καθώς ξεκίνησαν από το να είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης των εκτοπισμένων ανθρώπων ξαφνικά στη μείωση της αποδοχής τους κατά περίπου 600.000 άτομα το περασμένο έτος. 
Έχουν επικριθεί για όλα αυτά, αλλά η μεταναστευτική πολιτική είναι ένα κομβικό σημείο των εκλογών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 
Κάποιοι θέλουν σκληρότερη νομοθεσία για το άσυλο, και γι αυτό τον λόγο πολλοί Γερμανοί πολίτες θεωρούν τους πρόσφυγες επικίνδυνους. Οι περισσότεροι πολίτες συμφωνούν ότι οι επιθέσεις αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν καλύτερα, μέσω της επιβολής του νόμου. 
Μερικοί πρόσφυγες που έχουν βιώσει το μίσος από πρώτο αναγκάστηκαν να εκφράσουν το φόβο τους, ενώ ζουν στη χώρα που υποτίθεται ότι είναι γι αυτούς ασφαλές καταφύγιο. 
«Όλοι οι φίλοι μου ήταν φοβισμένοι μετά την επίθεση εναντίον μου. Δραπέτευσα από έναν πόλεμο στη Συρία και δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσω τις εντάσεις εδώ στη Γερμανία. Απλά θα ήθελα να εργαστώ ... και να έχω μια καλή ζωή, όπως είχα πριν από τον πόλεμο », είπε ο Ciwan Β, ένας Κούρδος ο οποίος διέφυγε από τη Συρία και του επιτέθηκαν στη Δρέσδη το Σεπτέμβριο του 2015, δήλωσε στη Διεθνή Αμνηστία. 


trueactivist
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια