Προσφατα
.

23.2.17

Η μαζική σφαγή των Κέλι Σλέιτερ ίσως διόρθωνε κάτι

Γιάννης Λαζάρου
Πέρασαν πολλά χρόνια από την εποχή που το δίποδο περπάταγε στα τέσσερα. Στις χιλιετίες που μεσολάβησαν απέκτησε και χόμπι αφού χόρτασε. Τα χόμπι τα εξέλιξε και σε βιομηχανία κονόμας και αν είναι και στους πρωτοκλασάτους της παγκόσμιας άθλιας κατάστασης μπορεί να λέει και να κάνει οτι θέλει. 
Ο βαφτισμένος θρύλος (;) του σερφ Κέλι Σλέιτερ τάχθηκε υπέρ «της μαζικής σφαγής» καρχαριών στη Ρεϊνιόν μετά τη φονική επίθεση εναντίον ενός μπόντι-μπόρντερ. Αφού ενοχλούνται τα «παιδιά» από τους καρχαρίες ας τους σφάξουμε μαζικά να κάνουν τις τρελίτσες τους εκεί που οι καρχαρίες ψάχνουν την τροφή τους. 
Πήρε αμπάριζα και ένας άλλος ονόματι Φλορέ και οχι απλά συμφωνεί με τον Σλέιτερ αλλά ζητάει λύσεις εδώ και τώρα. Να σημειώσουμε πως και τα δύο δίποδα το παίζουν ακτιβιστές για την σωτηρία των ωκεανών. 
Ο ακτιβισμός τους μάλλον στοχεύει στην σωτηρία των ωκεανών αλλά χωρίς καρχαρίες γιατί οι ταλαίπωροι αναγκάζονται καμιά φορά λόγω πείνας να φάνε και κανέναν τέτοιο βρομιάρη. 
Δυστυχώς στην περιοχή που αναφέρεται ο Σλέιτερ στη Ρεϊνιόν έγιναν μόνο είκοσι επιθέσεις εναντίον χαρωπών δίποδων. 
Παρακολουθείστε το δράμα που ζουν οι «θρύλοι» ανταλλάσσοντας μηνύματα. 
«Δεν θα γίνω δημοφιλής λέγοντας κάτι τέτοιο, αλλά υπάρχει ανάγκη για τη μαζική σφαγή (καρχαριών) στη Ρεϊνιόν και αυτό θα πρέπει να γίνεται καθημερινά», έγραψε ο Αμερικανός, που έχει κηρυχθεί έντεκα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του σερφ, στον λογαριασμό στο Instagram του Ζερεμί Φλορέ. 
Ο Σλέιτερ έκανε το σχόλιο αυτό κάτω από μια φωτογραφία που ανάρτησε ο Γάλλος σέρφερ χθες Τετάρτη για να αποτίσει φόρο τιμής στον νεαρό άνδρα που σκοτώθηκε από έναν καρχαρία την Τρίτη. «Υπάρχει μια τεράστια ανισορροπία στον ωκεανό εκεί», πρόσθεσε ο Σλέιτερ. «Η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να βρει μια λύση το συντομότερο δυνατό. Είκοσι επιθέσεις από το 2011;!» τόνισε. Οι δηλώσεις του Κέλι Σλέιτερ, που είναι γνωστός για τον ακτιβισμό του υπέρ των ωκεανών, προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις στην κοινότητα των σέρφερ, ξεκινώντας από τον Φλορέ, ο οποίος ευχαρίστησε τον 45χρονο Αμερικανό. «Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιό σου, μας δίνει ελπίδα να ξέρουμε ότι κάποιος που γνωρίζει τόσο καλά το περιβάλλον κατανοεί τον εφιάλτη που ζούμε εδώ», έγραψε ο Φλορέ. 
 «Το πρόβλημά μας εδώ είναι οι καρχαρίες ταύροι, σκοτώνουν τα πάντα, περιλαμβανομένων πολλών προστατευόμενων ειδών καρχαριών», κατήγγειλε ο Γάλλος σέρφερ. «Οι άνθρωποι πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλο και για κάποιους αυτό είναι κανονικό, όμως δεν είναι», πρόσθεσε. 
Ο Φλορέ, που επίσης δηλώνει υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος, τόνισε ότι «έχω κουραστεί να θρηνώ τους αδελφούς μας». «Και προς όλους τους επικριτές μας: προσπαθήστε να κατανοήσετε την κατάστασή μας προτού πείτε την άποψή σας χωρίς να ξέρετε», κατέληξε.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια