Προσφατα
.

31.1.17

Τα γεράκια πετάνε...με αεροπλάνο

Ο πλούτος δεν κρύβεται στην Σαουδική Αραβία, επιδεικνύεται ανά πάσα στιγμή και διαμορφώνει ακόμη και ειδικές τιμές προκειμένου οι πρίγκιπες και άλλα ζωντανά της χώρας να κάνουν το κέφι τους. 
Σαουδάραβας πρίγκιπας έκλεισε 80 αεροπορικές θέσεις για τα γεράκια του για να πάνε την βόλτα τους. Είναι γνωστή η αδυναμία των Αράβων για το κυνήγι με γεράκια και πολλές φορές τα μεταφέρουν από τόπο σε τόπο για τον σκοπό αυτό.
Φυσικά τα γεράκια δεν τα ρωτάει κανείς για το τι υφίστανται αφού το κάθε λογής δίποδο πρέπει να κάνει το κέφι του. 
Στον τομέα αυτό λοιπόν οι αεροπορικές εταιρείες είδαν ένα καλό κέρδος και έτσι διαμόρφωσαν ειδικές τιμές για τις θέσεις των γερακιών. Η Κατάρ Airlines επιβαρύνει το εισιτήριο με 630 δολάρια ανά πτηνό ανάλογα με τον προορισμό. Η Lufthansa προσφέρει ακόμη και ειδικά σχεδιασμένη θήκη πουλιών με ανάλογο κόστος. 
Τα γεράκια για να ταξιδεύουν αεροπορικώς έχουν και διαβατήριο. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν εκδοθεί πάνω από 28,000 διαβατήρια με κόστος 130 δολάρια το ένα. 
Τα έξοδα αυτά δεν είναι πρόβλημα για τους κατόχους των πτηνών αν σκεφτεί κάποιος πως ένα γεράκι μπορεί να αξίζει και 250,000 δολάρια. 
Θα ήταν ευχής έργο πάντως να δούμε ένα γεράκι να αναλαμβάνει το πιλοτήριο σε κάποιο από τα αεροπλάνα αυτά και να κάνει στο αέρα τις δικές του πτήσεις...έτσι για να ανάψουν λίγο τα αίματα.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια