Προσφατα
.

19.8.16

Από το Welcome στο Fuck off

Η Γερμανία σχεδιάζει κλειστά ευρωπαϊκά σύνορα στα Δυτικά Βαλκάνια- Οικονομική ασφυξία στους Έλληνες για να εγκλωβίζουν μέχρι εξόντωσης τους πρόσφυγες.
Το στημένο πινγκ-πονγκ της Ε.Ε και της Τουρκίας με μπαλάκι τους πρόσφυγες όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα θα κλιμακώνεται μέχρι το σημείο να γίνει η Ελλάδα εκτός από αποικία χρέους και  αποικία στρατοπέδων συγκέντρωσης. Το "Der Spiegel" δημοσίευσε πληροφορίες από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να ασκηθεί  περισσότερη οικονομική πίεση στην Ελλάδα για να κάνει όσα απαιτεί η Ε.Ε εγκλωβίζοντας πρόσφυγες και απαγορεύοντας τους οποιαδήποτε δυνατότητα διαφυγής προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Η Γερμανία ως κυρίαρχος της Ε.Ε φτάνει πλέον στο σημείο ξεκάθαρα να απειλεί να σκοτώσει πολίτες της Ελλάδας μέσω οικονομικής ασφυξίας αν η Ελλάδα δεν σκοτώσει αργά και βασανιστικά μέσα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης πολίτες της Ανατολής και της Αφρικής κυνηγημένους είτε από βομβαρδισμούς είτε με την οικονομική εξαθλίωση που επιβάλλει η Δύση στις πατρίδες τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα στοιχεία του γερμανικού υπουργείου έχουν κι άλλες εκπλήξεις που αφορούν την γραμμή συνόρων της Ε.Ε επαναφέροντας και πάλι την καταργημένη ουσιαστικά Συνθήκη Σένγκεν πετώντας κυριολεκτικά έξω την Ελλάδα από τα δικαιώματά της ως μέλος της Ε.Ε: "Πρέπει να εξασφαλιστεί η συνολική συνεργασία της Ελλάδας - και με τη χρήση οικονομικής πίεσης. Διαφορετικά υπάρχει η απειλή να υποχωρήσουμε σε μια συνοριακή γραμμή, η οποία μπορεί να κρατηθεί μόλις στα Δυτικά Βαλκάνια", γράφει το γερμανικό περιοδικό.

Η Γερμανία είναι επίσης έτοιμη να ρίξει πολύ χρήμα σε τρίτες χώρες αν αυτές γίνουν οι φυλακές για τους πρόσφυγες και μετανάστες αρκεί οι "πολιτισμένες" χώρες του Βορά να μείνουν καθαρές και να ελέγχουν τις εισόδους μεταναστών ανάλογα με την προσφορά εργασίας: "Μια διεύρυνση των ελέγχων στα γερμανικά σύνορα με την Ελβετία και την Γαλλία, μπορεί να καταστεί απαραίτητη, σε περίπτωση μετακίνησης των μεταναστευτικών οδών. Για την προστασία των εξωτερικών συνόρων, συμπεριλαμβανομένης της επαναπροώθησης, τρίτες χώρες έχουν μια ενισχυμένη σημασία: Η προθυμία και η δυνατότητά τους για συνεργασία μπορεί να ενισχυθεί οικονομικά".

Δεν απέχει η πολιτική Μέρκελ από την πολιτική της φανερής ναζίστριας Φράουκε Πίτρι του κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD), που πρότεινε σε συνέντευξή της στην "Bild" το Βερολίνο να στείλει τους πρόσφυγες των οποίων τα αιτήματα ασύλου τους απορρίφθηκαν και τους παράτυπους μετανάστες σε νησιά έξω από την Ευρώπη.

Μπορεί τα γερμανικά μέσα να ερμήνευσαν το σχόλιο της Πίτρι για τα "νησιά εκτός της Ευρώπης" ότι αναφερόταν στα δύο νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, Ναούρου και Μανούς, όπου η Αυστραλία χρηματοδοτεί κέντρα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, αλλά μετά το δημοσίευμα του "Der Spiegel" για τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών η δήλωση της Πίτρι μπορεί να ερμηνευτεί κι αλλιώς. 

Εφόσον η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή έχει τον έλεγχο των εξωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων, δηλαδή του Αιγαίου, και η Γερμανία με την Τουρκία παίζουν την εξωτερική πολιτική πάντα για το συμφέρον τους που είναι κοινό, τα νησιά εκτός της Ευρώπης μπορεί να είναι και ελληνικά που αμφισβητούνται όσον αφορά την κυριαρχία από την γερμανόφιλη Τουρκία. Βέβαια με το αζημίωτο εφόσον "η συνεργασία μπορεί να ενισχυθεί οικονομικά" και η Ελλάδα να έχει και ένα επιπλέον μπόνους πέρα από τα 800 εκατ. ευρώ που θα λάβει μέχρι το 2018 για να κρατά 57,000 πρόσφυγες και μετανάστες σε "εξοντωτήρια". Άλλωστε η γραμμή "προστασίας" για το μη μίασμα των "άριων" φυλών της Ευρώπης ξαναμπαίνει στο τραπέζι να μείνει σταθερά κλεισμένο στα Δυτικά Βαλκάνια. 

Άλλωστε και η Αυστρία, που ήταν αυτή που κίνησε της διαδικασίες για το κλείσιμο των συνόρων, μέσω του υπουργού Εξωτερικού Σεμπάστιαν Κουρτς ήταν η πρώτη που πριν ένα χρόνο πρότεινε να δημιουργηθούν νησιά τύπου "νήσος Έλις" στην Ελλάδα όπως η Λέσβος ή η Λαμπελούζα στην Ιταλία.
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος ...Ο νόμος τής κοινωνίας των εθνών. Οι λαθρομετανάστες-και μόνον αυτοί-α πρέπει να περιοριστούν σε κλειστά κέντρα κράτησης και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να απελαθούν στις πατρίδες τους. Δεν υπάρχει λόγος να "λιμνάζουν" στην Ελλάδα, τη στιγμή που κανένα κράτος δεν είναι διατεθειμένο να τους δεχθεί ως μετανάστες. Δεν είναι δυνατόν η μικρή Ελλάδα να επωμίζεται τόσο μεγάλο "βάρος" μόνη της. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να εμφανίζεται ως μαύρο "πρόβατο" και να τιμωρείται από τους ετέρους της για ελλειπή φύλαξη των συνόρων της μόνο και μόνο για να διευκολύνει παρανόμους.