Προσφατα
.

9.6.16

Η φρίκη των διωγμένων παιδιών

Βιασμοί, ξυλοδαρμοί και εξαφανίσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος - Μόνο στην Γερμανία 8,000 ασυνόδευτα παιδιά εξαφανίστηκαν.
Αν υπάρχουν εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται εντός των πεδίων μαχών ή εντός χωρών που η Δύση βομβαρδίζει με οικονομικά πυρά, υπάρχουν και εγκλήματα που είναι το ίδιο στυγερά στο δρόμο προς την ελευθερία. Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) σε μια νέα έκθεσή της ρίχνει ελάχιστο φως για την μοίρα των ασυνόδευτων παιδιών και για το μαρτύριο που ξεκινά γι' αυτά από την στιγμή που φεύγουν από τις πατρίδες τους μέχρι να φτάσουν για ένα πιάτο φαγητό και μια δήθεν ασφάλεια στην Ευρώπη της Επαγγελίας.

Ψάχνοντας στοιχεία, η HRW πήρε συνεντεύξεις από 50 ανηλίκους που είχαν καταφέρει να φτάσουν στη Σουηδία, περιγράφοντας τι είχαν περάσει ξεκινώντας από τις χώρες καταγωγής τους. Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Europol έχουν εξαφανιστεί μέσα στο ευρωπαϊκό έδαφος 10,000 παιδιά μέχρι το τέλος του 2015,  ενώ μόνο φέτος στην Γερμανία έχουν εξαφανιστεί 8,000 παιδιά.

Η HRW δημοσιοποίησε κάποιες από τις συνεντεύξεις παιδιών που είχαν καταφέρει να φτάσουν στην Σουηδία. 

Ο 13χρονος Αμπρούν Ν. από Σομαλία αφηγήθηκε στους ερευνητές πώς φυλακίστηκε στη Λιβύη και οι φύλακες τον χτυπούσαν με μεταλλικές ράβδους

Ο εννιάχρονος Ρασούλ Ντ. από το Αφγανιστάν είδε άλλους να πνίγονται στη Μεσόγειο. 

Ο 16χρονος Καράμ Μπ. από τη Συρία έμεινε για πέντε μήνες στα χέρια της ISIS και τον ανάγκαζαν να παρακολουθεί εκτελέσεις κρατουμένων. 

Η 16χρονη Νάντια Τζ. από το Αφγανιστάν κατέληξε μόνη της στην Τουρκία θέλοντας να περάσει το Αιγαίο και υπέστη αρκετές φορές βιασμό, για ημέρες, από τον διακινητή που θα την περνούσε απέναντι. 

Ακόμη περισσότερο από ό,τι οτιδήποτε άπτεται αριθμητικών στοιχείων στο προσφυγικό, ο συνολικός αριθμός των ασυνόδευτων ανηλίκων είναι σχεδόν αδύνατο να εκτιμηθεί. 

Ενδεικτικά, από όσους καταλήγουν στη Σουηδία και ζητούν άσυλο ως ανήλικοι -μόνο αυτή η ομάδα ξεπερνά τις 35.000, σύμφωνα με την HRW- οι μισοί περίπου είναι κάτω των 15 ετών. Οι περισσότεροι προέρχονται από Αφγανιστάν, Συρία, Σομαλία, Ερυθραία, Ιράκ και Αιθιοπία.
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Μόνο μια και μοναδική βεβαιότητα έχω : ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ.