Προσφατα
.

3.6.16

Το ατέλειωτο Βαλς της αρπαχτής

«ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΛΕΞΗ και για τη Γαλλία και για την Ευρώπη έχουμε ανάγκη την Ελλάδα
Η αρπαχτική συνεχίζεται με τις επίσημες επισκέψεις των εταίρων και συμμάχων της αριστερής κυβέρνησης. Συνεχίζοντας το πλιάτσικο μετά τιμών έχουν μεγάλη πλάκα οι προσφωνήσεις των φερέφωνων Τσίπρα και Βαλς.  
«Η επίσκεψή σας στην Ελλάδα, σε συνέχεια της επίσκεψης του προέδρου Ολάντ στα τέλη του προηγούμενου χρόνου, επιβεβαιώνει την πολύ στενή σχέση συνεργασίας και αλληλοκατανόησης ανάμεσα στις χώρες μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Γάλλο ομόλογό του Βαλς στο Μέγαρο Μαξίμου. 
«Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα και η Γαλλία μοιράζονται κοινές αξίες και βρεθήκαμε πολλές φορές, στην κοινή ευρωπαϊκή μας διαδρομή υπερασπιζόμενοι από την ίδια πλευρά δημοκρατικές κατακτήσεις των λαών μας και ένα όραμα για μια Ευρώπη με κοινωνική συνοχή» είπε και πρόσθεσε ότι «αυτή την κοινή ιστορία, τον κοινό βηματισμό, τον συνεχίζουμε και σήμερα». 
Η κυβέρνησή σας στάθηκε σε πολύ δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα, για τον ελληνικό λαό, πέρυσι το καλοκαίρι, δίπλα μας και αυτό είναι κάτι που οφείλουμε όλοι να το αναγνωρίσουμε, επισήμανε ο Τσίπρας και τόνισε ότι η επίσκεψη του Γάλλου Πρωθυπουργού σήμερα στην Αθήνα και η επιμονή του να γίνει αυτή η επίσκεψη και να μην αναβληθεί, παρά τις καιρικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Γαλλία αυτές τις ημέρες, σηματοδοτεί την αταλάντευτη στάση στήριξης της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες. 
«Έρχεστε σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει περάσει πια τις δύσκολες στιγμές της προηγούμενης χρονιάς, γυρίζουμε σελίδα, μπορούμε να έχουμε περισσότερη αισιοδοξία για το μέλλον. Τώρα λοιπόν μπορούμε να σχεδιάσουμε τα βήματα της επιστροφής στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη» ανέφερε ο Τσίπρας για να συμπληρώσει: 
«Η στήριξή σας σε αυτή τη νέα εποχή θα είναι εξίσου σημαντική με αυτή που μας παρείχατε την προηγούμενη δύσκολη περίοδο». 
«Αγαπητέ Αλέξη σ΄ευχαριστώ για την υποδοχή σου. Στη Γαλλική αρχαιολογική σχολή είδαμε μια πάρα πολύ ωραία επιγραφή που έλεγε ότι η Σχολή αυτή δημιουργήθηκε σε ένδειξη φιλίας και τιμής προς την αρχαία Ελλάδα και σε ένδειξη φιλίας προς τη σημερινή Ελλάδα. Και νομίζω ότι μετά από 150 χρόνια ισχύουν όλα αυτά ακόμα» ανέφερε, από την πλευρά του, ο Γάλλος πρωθυπουργός. 
«Εάν στηρίξαμε την Ελλάδα για να παραμείνει στην ευρωζώνη και εάν στηρίξαμε τις θαρραλέες μεταρρυθμίσεις είναι γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης» είπε ο  Βαλς και αναφέρθηκε στην ιστορία και τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη. 
«Και για τη Γαλλία και για την Ευρώπη έχουμε ανάγκη την Ελλάδα» δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, για να προσθέσει ότι τώρα έχει περατωθεί μια περίοδος. Ο Βαλς εξέφρασε την ελπίδα η επόμενη να είναι μια περίοδος ανάπτυξης, ελπίδας και απασχόλησης για όλους τους Έλληνες. 
«Έχουμε να επεξεργαστούμε πολλούς φακέλους από κοινού για το μέλλον της Ευρώπης και το προσφυγικό, που η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή, και η Γαλλία είναι αλληλέγγυα και για να οικοδομήσουμε ένα πρότυπο ανάπτυξης με σεβασμό στα δικαιώματα» ανέφερε.
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Οι Γάλλοι το τελευταίο διάστημα ειναι στους δρόμους και δίνουν τη μάχη που οφείλουν
να δώσουν.
Στην Ελλαδα δε θα οργανώσουν κανένα "Je suis français" όπως συνήθιζαν;;;
"...υπερασπιζόμενοι από την ίδια πλευρά δημοκρατικές κατακτήσεις των λαών μας ..."