Προσφατα
.

2.6.16

Θέλουν και την περιουσία των ασφαλισμένων

Τα 19 δις περιουσία των Ασφαλιστικών Ταμείων θέλουν οι δανειστές για την αποπληρωμή του χρέους. Παρά τα έξι χρόνια κρίσης τα ταμεία αυτή την στιγμή έχουν σε κινητή και ακίνητη περιούσια ένα αξιοσέβαστο ποσό που φτάνει σχεδόν στο μισό από την κοστολόγηση της δημόσιαw περιουσίας που πωλείται μέσω ΤΑΙΠΕΔ. 

Συγκεκριμένα απαιτούν τα χρήματα των ασφαλισμένων να μεταφερθούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τα ακίνητα των Ταμείων να πωληθούν μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα μέχρι την ψήφιση του Ασφαλιστικού νόμου και είχαν ως αποτέλεσμα την απόσυρση τριών άρθρων (άριθ. 47,48 και 49), που αφορούσαν στην αξιοποίηση κινητής και ακίνητης περιουσίας, συνεχίζονται. 

Η συγκεκριμένη προσδοκία, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την άποψη που εκφράζουν ειδικοί της Κοινωνικής Ασφάλισης και θέλει την περιουσία των Ταμείων, να αποτελεί «κεντρικό βραχίονα» για την μεσοπρόθεσμη βελτίωση της ρευστότητάς τους και την μακροπρόθεσμη στήριξη των συντάξεων. Για να συμβεί κάτι τέτοιο όμως θα πρέπει να ισχύσουν οι εξής προϋποθέσεις: 
- Να υπάρξουν επενδύσεις στην κινητή περιουσία χαμηλού ρίσκου. 
-Να συμμετέχει το κράτος για να καλύπτει περιπτώσεις μειωμένης απόδοσης επενδύσεων. 
-Να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία, όχι όμως να ιδιωτικοποιηθεί. 

Οι παραπάνω προϋποθέσεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το δόγμα των δανειστών, που εστιάζουν στην κατεύθυνση των ιδιωτικοποιήσεων εν καιρό κρίσης, με τα έσοδα που θα προκύψουν να αξιοποιηθούν για μείωση του δημόσιου χρέους.

Όταν οι δανειστές καταφέρουν και αυτό το χτύπημα για τα Ασφαλιστικά Ταμεία τότε δεν θα υπάρχει καμία ασφάλεια κάλυψης τόσο των συντάξεων όσο και της ιατροφαρμακευτική κάλυψης των ασφαλισμένων. 

Είναι ένας επιπλέον τρόπος να στέψουν αναγκαστικά την δημόσια ασφάλιση σε ιδιωτική που αυτό σημαίνει και την άμεση μετατροπή και της δημόσιας Υγείας αποκλειστικά σε ιδιωτική και ο τελειωτικός τρόπος να πέσουν οι συντάξεις μέσω κόφτη στα επίπεδα που θέλουν οι δανειστές με την μοναδική ασφάλεια τα 384 ευρώ που είναι το επίδομα της εθνικής σύνταξης. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια