Προσφατα
.

30.6.16

Η αλήθεια του Πετρόπουλου κρύβει το μυστικό

Γιάννης Λαζάρου
Λάβρος κατά των συνταξιούχων που ωρύονται για το σφάξιμο αυτόν τον μήνα βλέποντας ακόμη και τα μισά από αυτά που έπαιρναν στο λογαριασμό τους. Αφορμή πήρε από την ερώτηση κάποιου που το παίζει αντιπολίτευση στο κυνοβούλιο πιστεύοντας πως έκανε το καθήκον του απέναντι στους σφαγιασμένους. 
Γιατί κοπανιέστε, είπε, αφού το ΕΚΑΣ ήταν επίδομα που έδιναν οι προηγούμενοι για να κονομάνε ψήφους. Ήταν επίδομα και όχι σύνταξη, είπε ο Πετρόπουλος, υποστηρίζοντας ότι «επινοήθηκε» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για να εξυπηρετήσει προεκλογικές σκοπιμότητες Απορία και προβληματισμό εξέφρασε ο Πετρόπουλος στη Βουλή για την «αναστάτωση» - όπως είπε – που προκάλεσε η κατάργηση του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο επώδυνο μέτρο ήταν γνωστό.
Αυτή λοιπόν είναι η αλήθεια, έχουμε υπογράψει εδώ και καιρό πως τα επιδόματα θα κοπούν. Μπορεί ακόμη να δίνουν σε κάποιους πρόθυμους γερμανοτσολιάδες της κατοχικής διοίκησης επιδόματα αλλά θα έρθει και η σειρά τους.
Το μεγάλο μυστικό όμως είναι πως και η σύνταξη μετατρέπεται σε επίδομα.. Έτσι την μια ο κόφτης την άλλη το "εθνικό καθήκον" των πρόθυμων απέναντι στα αφεντικά τους θα αφαιρέσουν από το μυαλό των δικαιούχων της εργασίας το δικαίωμα της σύνταξης όπως την ξέραμε.
Αυτά όλα δεν είναι σημερινά αλλά υποχρεώσεις που υπέγραφαν οι σωτήρες όταν οι οπαδοί τους πανηγύριζαν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Μια προσεκτική ματιά εδώ  και εδώ θα σας πείσει πως όταν η Ελλάδα γλεντάει ο πρόθυμος τα δίνει όλα ακόμη και ανθρώπινες ζωές. 
Την δύσκολη θέση που θα έρθουν χιλιάδες άνεργοι που την "έβγαζαν" κουτσά στραβά με την σύνταξη των γερόντων κανένας δεν την σκέφτηκε. Για τους ίδιους τους χαμηλοσυνταξούχους ούτε λόγος. Είναι σε παράκρουση γιατί από το ράδιο αρβύλα ακούνε πως θα τους δώσουν τα λεφτά που τους έκοψαν την άλλη εβδομάδα. 
Οι πρόθυμοι Πετρόπουλοι, Κατρούγκαλοι και τα άλλα παιδιά της Τσιπροπαρέας κάνουν πάρτι και μετατρέπονται κανονικά σε εταιρεία δολοφόνων. 

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια