Προσφατα
.

29.5.16

Φόρος στο πέρδεσθαι άμεσα

Ο πιο δίκαιος φόρος που θα επιβληθεί από την αριστερή κυβέρνηση είναι ο φόρος στην κλανιά. Εξ άλλου η αρχή  των συνασπιστοσυριζαίων μια ζωή ήταν το "κλάνειν εστί φιλοσοφείν". 

Φυσικά θα έχουν όλα τα δίκαια του κόσμου διότι κινδυνεύει ο πλανήτης από την αύξηση του μεθανίου και του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. 
Επιστημονικές μελέτες έδειξαν πως παρόλο που οι συγκεντρώσεις μεθανίου ήταν σταθερές μέχρι το 2007, έκτοτε έχουν αυξηθεί κατά περίπου 0,3% ετησίως, ενώ τα παγκόσμια επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα συνεχίζουν να αυξάνονται κατά περίπου 0,5% ετησίως. 
Τα αποτελέσματα, που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο Living Planet Symposium στην Πράγα, συνδυάζουν στοιχεία από τον βετεράνο δορυφόρο Envisat του ESA και την ιαπωνική αποστολή. 

Ο λόγος για την πρόσφατη αύξηση του μεθανίου δεν είναι πλήρως κατανοητός, αλλά οι επιστήμονες την αποδίδουν σε διάφορες πηγές, όπως η γεωργία και τα ορυκτά καύσιμα. 
Τα στοιχεία δείχνουν επίσης εποχικές διακυμάνσεις, όπως υψηλότερες συγκεντρώσεις μεθανίου στην Ελλάδα,  Ινδία και την Κίνα κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι υγροβιότοποι και οι ορυζώνες αποτελούν μια σημαντική πηγή εκπομπών μεθανίου και είναι μεγαλύτερη αν είναι ζεστό και υγρό αλλά και στην μικρή φορολογία. Άλλες περιοχές όπως οι τροπικές, οι ΗΠΑ και τμήματα της Ρωσίας βιώνουν παρόμοιες εποχικές αλλαγές. 

Πως θα μετράνε τον φόρο
Έτσι συμβάλλοντας στην σωτηρία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του πλανήτη η αριστερή κυβέρνηση θα εφαρμόσει το κλανόμετρο για να περιοριστεί η εκπομπή μεθανίου. ΠΡΟΣΟΧΗ θα το εφαρμόσουν σε όλα τα ζωντανά στην Ελλάδα. 

Ο τρόπος είναι απλός. Θα αγοράσουν με ΦΠΑ 85% όλοι οι Έλληνες το κλανόμετρο. 
Πρόκειται για ένα φοβερό γκάτζετ της Apple που δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτή την εφαρμογή για το iPhone. 

Το app λαμβάνει σήματα από μια συσκευή που τοποθετείται στη κωλότσεπη και καταμετρά τις εκπομπές αερίων. Το γκατζετάκι ονομάζεται CH4, όπως ο χημικός τύπος του μεθανίου, βασικού συστατικού των πορδών. Η χρησιμότητά του, λένε οι δημιουργοί του CH4, είναι ότι μπορεί να περιορίσει το πέρδεσθαι προτείνοντας τους κατάλληλους φόρους. 
Οι εμπνευστές της συσκευής την πρότειναν στην αριστερή κυβέρνηση που θα την αξιοποιήσει μέσω του Kickstarter

«Το CH4 είναι μια φορητή συσκευή που μπαίνει στην κωλότσεπη ή τη ζώνη. Μετρά τα αέριά σας και σας λέει τι φόρο θα πληρώσετε» εξηγούν.  
«Τα αέρια στον πεπτικό σωλήνα παράγονται κυρίως από τη διάσπαση συγκεκριμένων τροφίμων από βακτήρια του παχέος εντέρου. » 
Στην εφαρμογή για το κινητό, μπορείτε να καταχωρείτε τα είδη τροφίμων που καταναλώνετε για να υπολογίζεται αυτόματα και ο ΦΠΑ. 
Η εφαρμογή περιλαμβάνει πίνακα ελέγχου που συνδυάζει μετρήσεις των αερίων με τον αναλογούντα φόρο.» 
Το app θα είναι σε απ ευθείας σύνδεση με τις εφορίες για την επιβολή του φόρου χωρίς καμία κούραση για σας.
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Διπλή θα είναι η φορολόγηση διότι "Πόρδου άκουσμα σκατού μαντάτο".