Προσφατα
.

9.3.16

Απήγαγαν δημόσιους υπαλλήλους για το δίκιο τους

Oι αυτόχθονες ενός χωριού στον Αμαζόνιο στο Περού απελευθέρωσαν δημόσιους υπαλλήλους που είχαν κρατήσει ως όμηρους για να απαιτήσουν κρατική βοήθεια μετά από τη ρήξη ενός αγωγού από όπου διέρρευσαν 1.000 βαρέλια αργού πετρελαίου, σύμφωνα με τη δημόσια επιχείρηση ενέργειας. 
Η Petroperu, η οποία διαχειρίζεται τον αγωγό, ήρθε σε συμφωνία με τους αρχηγούς του χωριού Γουαμπίς στην περιοχή Μαγιουριάγκα η οποία περιλαμβάνει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφωνικών γραμμών στην κοινότητα και βοήθεια στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, είπε η εταιρεία σε δήλωση. 
Οι χωρικοί της Μαγιουριάγκα κατάσχεσαν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο την Κυριακή και κρατούσαν όμηρους το προσωπικό της εταιρείας και του κράτους για να απαιτήσουν να συμπεριληφθούν σε πρόγραμμα άμεσης βοήθειας. 
Η ρήξη του αγωγού έγινε στις 3 Φεβρουαρίου και ακολούθησε μια παρόμοια της ίδιας εταιρείας κατά την οποία χύθηκε όγκος 2.000 βαρελιών κοντά σε άλλες κοινότητες αυτόχθωνων. 
Ο μηχανισμός επίβλεψης του κράτους είπε ότι η Πετροπερού δεν έχει συντηρήσει τον 40χρονο αγωγό σωστά και θα κληθεί να πληρώσει περίπου 15,4 εκατομμύρια ευρώ (17 εκατομμύρια δολάρια) σε πρόστιμα μετά την ρύπανση από πετρέλαιο σε τουλάχιστον δύο παραπόταμους του Αμαζονίου. 
Ο αγωγός μετέφερε μεταξύ 5.000 και 6.000 βαρελιών την ημέρα προτού κλείσει λόγων των διαρροών.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια