Προσφατα
.

9.2.16

Κόψτε μας στα δύο

Ας βάλουμε λίγο στην άκρη τις κομματικές υποκινήσεις που κρύβονται πίσω από την έξαρση των αγροτών. Αυτή την στιγμή μέχρι και το τελευταίο χαλικάκι της χώρας έχει καταλάβει ότι η κυβέρνηση πρέπει να περάσει τον μεγάλο σκόπελο, που λέγεται αγρότες,  γι' αυτά που θα αρχίσουν να επιβάλλονται στην χώρα το πολύ σε έξι μήνες σε όλους μας ανεξαιρέτως. 
Οι αγρότες ήταν πάντα η τελευταία τάξη για όλους τους Έλληνες, ακόμα κι αν κυκλοφορούσαν με Καγιέν ή πήγαιναν στα μπουρδελομάγαζα της επαρχίας ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ κάθε βράδυ. Όσα λεφτά και να είχε ο αγρότης για όλους τους υπόλοιπους ήταν αυτό που ήθελαν να αποφύγουν ως χαρακτηρισμό. Ήταν ο κρίμα, ο αγράμματος, ο δεξιών πεποιθήσεων, το λαμογάκι, αυτός που μύριζε κοπριά και τυρί και που τα ελληνικά του έμοιαζαν με μουγκανητά παρά με γλώσσα. Ήταν αυτός που ένιωθε άβολα στην παρέα όταν η συζήτηση γυρνούσε στις οικονομικές αναλύσεις και στην κουλτούρα του νεοευρωπαϊσμού.  
Ήταν αυτός που δεν τελείωσε το σχολείο, που το πανεπιστήμιο είναι ταξίδι στην Σελήνη ακόμη και σήμερα, που η ζωή του κινούταν μεταξύ χωραφιού και καφενείου, που μέσω πολλών ψήφων της οικογενείας  κατάφερνε να βολέψει τα παιδιά του από το '80 και μετά μέσω των κατά τόπους βουλευτών σε δημόσια υπηρεσία. Ήταν το εργαλείο της κομματικής δημοκρατίας για όλους τους άλλους που ψήφιζαν κόμματα και διοριζόταν πάντα ως γραμματείς και διευθυντές κρατικών υπηρεσιών!
Ο αγρότης και κτηνοτρόφος ήταν ο μαλάκας της ελληνικής κοινωνίας. Το εύκολο παράδειγμα για όλες τις υπόλοιπες τάξεις όταν ερχόταν η ώρα να ψαχτούμε πού πήγαν τα λεφτά από ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και πόσα έτρωγαν οι αγράμματοι αγρότες όταν η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου άρχισε να κάνει φυσιολογικό την επιδότηση για χωματερές και για πεταμένο γάλα  αφού η ΕΟΚ χρηματοδοτούσε το πλάνο καταστροφή της ελληνικής αγροτικής οικονομίας. 
Το επάγγελμα αγρότης και κτηνοτρόφος για τους Έλληνες ήταν η μεγαλύτερη κατάρα που θα μπορούσε να δώσει ο πατέρας στο παιδί του. 
Ωραία μέχρι εδώ, ο αγρότης ήταν το κωλόπαιδο και όλοι οι άλλοι ήταν οι έντιμοι, πτυχιούχοι, κυριλάτοι, αριστερόστροφοι πολίτες που δεν έκαναν ούτε ένα κακό στην πατρίδα. Φτάσανε σοβαροί πολιτικοί και αναλυτές τις τελευταίες ημέρες να γράφουν με παχιά γράμματα σε άρθρα όλων των εφημερίδων ότι από την αγροτική οικονομία μόνο το 10% αντιστοιχεί στο ΑΕΠ άρα δεν χρειάζονται οι αγρότες στην Ελλάδα εφόσον δεν συμφέρουν αφού μπορούμε να εισάγουμε φτηνά προϊόντα και έτσι να εξαφανίσουμε αυτή την τάξη που μάς γυρίζει αιώνες πίσω, μάς στοιχίζει μέσω ΟΓΑ ενώ η Ευρώπη και ο πολιτισμός είναι μπροστά και πρέπει να τον ακολουθήσουμε.
Φτάσαμε στο σήμερα όπου η κυβέρνηση με εντολή της Ε.Ε θέλει να εξαφανίσει την τάξη των αγροτών και οι αγρότες θέλουν να δώσουν την τελευταία τους μάχη μπαίνοντας στην Αθήνα. Άγνωστο αν οι κομματοσυνδικαλιστές τους θα τούς τραβήξουν πίσω ή θα τους αφήσουν να κάνουν την είσοδο στην πρωτεύουσα διότι ΜΑΤ, αστυνομίες και χημικά τους αγρότες δεν πρόκειται να τους σταματήσουν.
Οι νόμοι που επικαλείται η επαρχιώτισσα κυβερνητική εκπρόσωπος όταν βλέπει την τάξη της καταγωγής της να οδεύει εναντίον των ανακτόρων της είναι για την "χαμηλή" τάξη των αγροτών ανέκδοτο. Διότι το χωράφι και το κοπάδι έχει κανόνες και δεν έχει νόμους. Η κυβέρνηση μαζί με τους φιλοευρωπαϊστές όλων των κομμάτων έχει καταστρατηγήσει τους  βασικούς κανόνες επιβίωσης και αξιοπρέπειας, σεβασμού της ύπαρξης εκατοντάδες φορές. Όχι μόνο οι αγρότες πρέπει να καταλάβουν την Αθήνα και το βουλευτικό ανάκτορο αλλά να το κάνουν μαντρί για αγελάδες που σίγουρα θα προσφέρουν πολύ περισσότερα από ό,τι προσέφεραν 40 χρόνια όλα τα "ζώα" που έπιαναν έδρα βελούδινη για το κωλαράκι τους και όταν βρίσκουν τα δύσκολα φωνάζουν την αστυνομία να τους προστατέψει.
Εμείς οι υπόλοιποι αφού δεν έχουμε τα ανάλογα κότσια που έχει αυτή η χαμηλή και για πέταμα τάξη των αγροτών, αν δεν μπορούμε να τους συνδράμουμε καλό θα ήταν να το βουλώσουμε και να κάνουμε υπομονή όσο κι αν τα μπλόκα καθυστερούν την ρουτίνα μας. 
Η ελληνική αστυνομία έχει ήδη φτιάξει στρατηγικό σχέδιο άμυνας φύλαξης των Αθηνών. Οι καρικατούρες της αριστερής λαμογιάς συγκρίνουν τα τρακτέρ που θα εισβάλλουν στην Αθήνα με τα τανκς των συνταγματαρχών της χούντας.  Έφτασαν να μιλάνε οι δοσίλογοι των Μνημονίων και για κίνδυνο ανατροπής της δημοκρατίας. Ποιοι; Αυτοί που κυβερνάνε με το 17% του εκλογικού σώματος της Ελλάδας!
Κι όμως  αυτή η εισβολή μοιάζει πιο πολύ με το ντου των κολίγων στα Ανάκτορα του Τσάρου Νικόλαου και της βρωμοπαρέας του. Θυμίζει εκείνα τα "ζώα" της Ρωσίας που ήταν το παράδειγμα προς αποφυγή εκείνης της άρχουσας τάξης. 
Τόσα χρόνια γίναμε όλοι μας εκείνη η άρχουσα τάξη, που όταν πέθαιναν χιλιάδες αγρότες σε ράντζα νοσοκομείων (διότι ο αγρότης μόνο στο νοσοκομείο επιτρεπόταν να μπει όταν τα βιβλιάρια του δημοσίου είχαν ελευθέρας σε σουίτες ιδιωτικών κλινικών) ο δικός μας κόσμος δεν είχε την αγωνία της απόγνωσης. Εκείνοι θα πάλευαν τους καρκίνους ήσυχα στα ντιβάνια των σπιτιών τους λόγω των χημικών λιπασμάτων που τους επέβαλλαν να ρίχνουν στο χωράφι τους οι επιστήμονες! Θα έπρεπε να παλεύουν τις χρόνιες καρδιοπάθειες λόγω ραντισμάτων κάνοντας χωράφι και πίνοντας μόνο νερό παρακαλώντας η ανακοπή να μην έρθει πριν το θερισμό και την συγκομιδή.
Εκείνες τις εποχές εμείς πίναμε καφέ στο κυριλέ Κολωνάκι της κάθε επαρχίας και μεγαλούπολης κάνοντας σχέδια πώς θα γίνουμε μικροί τσάροι,  δημοκράτες της πορδής και αριστεροί του κώλου που θα φυτεύαμε τους σπόρους της αλλαγής και της ευημερίας χωρίς όμως να λερώσουμε τα χέρια μας με χώμα. 
Κόψτε μας την έπαρση,  λοιπόν, όπως κόβετε τα στάχια και σηκώστε την ψηλά, διότι τις παντιέρες της επανάστασης δικαίωμα έχουν να τις σηκώνουν μόνο όσοι αναμετρήθηκαν με τα πραγματικά ζόρια, κι εμείς δεν ζοριστήκαμε ακόμη τόσο για να καταλάβουμε την χρόνια υποτίμησή σας  αλλά ούτε αξίζουμε να σάς ακολουθήσουμε. -
« PREV
NEXT »

6 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα λες.Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα.Σπάνιες φωνές αλήθειας στο ορυμαγδό του ψεύδους των χαλκιδευμένων και χαλιναγωγημένων μέσων ενημέρωσης.Το θέμα είναι ότι συνεχίζεται ο μύθος της ανάπτυξης της Ελλάδας μέσω των μνημονίων!Δε βλέπουν ότι παρέλυσαν την Ελλάδα!Δεν είναι απλά υπό κατοχή αλλά και υπό αποβλάκωση όλων!Παραμύθιασμα όλων μέχρι να καταντήσουμε ρακένδυτοι ως χώρα,ως λαός,ως έθνος,ως κράτος!Χτυπούν και τις τελευταίες εναπομείναντες επάλξεις αντοχής,την αγροτιά,το τουρισμό και μετά....χμ..μετά ο τεμαχισμός μας και ο νοών νοήτω!

Unknown είπε...

Ναι δεν " είδαν " οι ΑΓΡΟΤΕΣ, ότι οι επιδοτήσεις και ενισχύσεις, δεν είχαν ως σκοπό να τους δικαιώσουν και να τους αποζημιώσουν για τις ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα ... αλλά να τους εξαφανίσουν .
Οι " γραμματιζούμενοι" ( που τους έδιναν οι αγρότες την τροφή ) δεν το " είδαν " ... για να τους το πούν ;
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ " ξεκούρασης" σε αυτή την χώρα παρίσταται ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.
ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΕΛΗ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Γιάννη !
Έχω καιρό να σου στείλω σχόλιο, αλλά σήμερα δεν μπορώ κρατηθώ.
Όσοι από μας δεν έχουν πιάσει τσάπα στα χέρια τους.
Όσοι νομίζουν ότι υπάρχει το δέντρο μακαρονιά και το φυτό κριθαρακιά.
Όσοι δεν κάναν αλλαγή στα μπέκ στις 4 το πρωί με την λάσπη ως το γόνατο.
Όσοι δεν άκουσαν τσοπάνο να μιλά για την άρρωστη προβατίνα του.
Όσοι νομίζουν ότι η ΕΜΥ υπάρχει για να αποφασίζουν που θα κάνουν τριήμερο.
Καλά θα κάνουν να κάνουν να βγάλουν τον σκασμό.
Όσο ζω θα έχω την εικόνα του συχωρεμένου του θείου μου καβάλα στο τρακτέρ, με το τσιγάρο στο στόμα, να πάει για ράντισμα αφήνοντας πίσω του μια πικρή μυρωδιά απ΄ το δηλητήριο που κουβαλούσε. Τον έφαγε ο καρκίνος.
Δεν θα αργήσει η εποχή που οι αστοί θα κάνουμε ντου στα περίχωρα για πλιάτσικο στα χωράφια και τα περιβόλια.
Όταν θα τα βρίσκουμε χέρσα και παρατημένα τσαΐρια θα καταλάβουμε, μα θα ΄ναι πια αργά.
Δεν πειράζει. Ίσως σε κάποια άλλη ζωή, σε μια άλλη χώρα, με έναν άλλο λαό.
Τέλος: Προτείνω σε όλους να διαβάσουν την Βυζαντινή ιστορία απ΄το 1000μχ.
Κάτι μου θυμίζει η όλη φάση.
Μπράβο & πάλι, έχεις ακόμη την μούσα δίπλα σου.
Συμπάθα με που μακρηγόρησα.
Βαγγέλης (αστός).

Ανώνυμος είπε...

Προδότες...

Μοιράζουν το Αιγαίο μεταξύ τους..

Γερμανοί και Τούρκοι...
και ο ελληνικός λαός στον ύπνο του δικαίου!
Είδες τι κάνει η οικονομική υποδούλωση!

Ανώνυμος είπε...

Εσείς και οι ηλίθιες φαντασιώσεις σας καλό θα ήταν να το βουλώσετε και να κάνετε όση υπομονή θέλετε όσο κι αν τα μπλόκα καθυστερούν την ρουτίνα σας, εμείς όμως που αφενός τα "δίκηα" των αγροτοαφεντάδων δεν συμμεριζόμαστε και αφετέρου τα μπλόκα τους δεν καθυστερούν τη ρουτίνα αλλά τη ζωή μας, δεν έχουμε κανένα λόγο να μη γελάμε μαζί σας (στην καλύτερη και πλέον ευπρεπή version).

Ανώνυμος είπε...

Άμα σου καθυστερούν την ζωή οι αγρότες και δεν σου την έχουν κόψει ήδη τα Μνημόνια, το μεροκάματο που βγάζεις είναι ύποπτο ή ευρωπαϊκά επιδοτούμενο. Αν επείγεται τόσο ο "εργοδότης" σου να τού βγάλεις "την δουλειά" πήγαινε (γελώντας) από τα χωράφια με τα πόδια. Εκτός κι αν δεν θέλεις να λερώσεις τα νέα Αρμάνι σου. Προσοχή μόνο στις χελώνες...δαγκώνουν.