Προσφατα
.

18.2.16

Ο φασισμός στην Ευρώπη δείχνει το πρόσωπό του

Στο εξώφυλλο του πολωνικού περιοδικού «wSieci», μια  λευκή γυναίκα, με καλυμμένο το γυμνό σώμα της με την σημαία της Ε.Ε, δέχεται επίθεση από μια ομάδα μελαψών ανδρών , υπό τον τίτλο: «Ο Ισλαμικός βιασμός της Ευρώπης». Ο ένας, μάλιστα, την τραβάει από τα μαλλιά με την ίδια να αντιστέκεται. 
Λίγες ώρες πριν την έναρξη των κρίσιμων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. το ακροδεξιό εβδομαδιαίο περιοδικό κοινοποίησε μέσω του Twitter το εξώφυλλό του με πολλούς χρήστες να επικρίνουν την διεύθυνση του περιοδικού για φασισμό και διασπορά φόβου. 
Η Ευρώπη πέφτει θύμα σεξουαλικής επίθεσης από ομάδα προσφύγων , γράφει το επίμαχο άρθρο του περιοδικού κάνοντας σαφή αναφορά στις καταγγελίες νεαρών Γερμανίδων ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ομάδες ανδρών αραβικής και βορειοαφρικανικής καταγωγής την βραδιά της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία. 
Η πολωνική οργάνωση «Ελπίδα όχι μίσος», ανέφερε πως «ακόμα και με τα δεδομένα του ακροδεξιού Τύπου, πρόκειται για μία χονδροειδή απόπειρα να συνδέσουν τους πρόσφυγες, το Ισλάμ και τον βιασμό. Σε όλη την Ευρώπη βλέπουμε να διοχετεύεται μίσος και προκατάληψη κατά των μουσουλμάνων από την ριζοσπαστική δεξιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πολωνική οργάνωση. 
Tην ώρα που το πολωνικό περιοδικό εξαπολύει ρατσιστική επίθεση κατά των προσφύγων αραβικής καταγωγής , η γαλλική εφημερίδα «Liberation» ασχολείται με το Brexit. «Ευρώπη- Βρετανία: Θέλει ή δεν θέλει;», είναι ο τίτλος στο εξώφυλλο της εφημερίδας σχολιάζοντας πως το Λονδίνο θα παζαρέψει την παραμονή του στην Ε.Ε και το μεγάλο ερώτημα είναι τα ανταλλάγματα που θα ζητήσει στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια