Προσφατα
.

13.1.16

Η Αυστρία αφήνει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Άρχισαν να φαίνονται τα αποτελέσματα των σεξουαλικών επιθέσεων σε Γερμανίδες. Η Αυστρία αρνείται να δεχθεί 1.471 πρόσφυγες από την Ελλάδα που της αναλογούν μετά την συμφωνία που είχαν δεχθεί τα μέλη-κράτη για το προσφυγικό. Δεν δέχεται ούτε τους 462 πρόσφυγες από την Ιταλία. Ως αφορμή για αυτή την αθέτηση της συμφωνίας είναι ότι δεν έχει ετοιμάσει ακόμα τα ανάλογα κέντρα συγκέντρωσης προσφύγων.

Ελβετική εφημερίδα σήμερα δημοσίευσε ότι η Αυστρία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υπάρξει δωδεκάμηνη αναβολή της συμφωνίας μετεγκατάστασης για 1.491 πρόσφυγες από την Ελλάδα και άλλους 462 από την Ιταλία.

Σύμφωνα με το νέο δημοσίευμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχτηκε να επανεξετάσει το αίτημα της Αυστρίας, η οποία μέχρι στιγμής, παρά την υπογραφή της στην συμφωνία για την μετεγκατάσταση, δεν έχει κάνει κάποια κίνηση για πρόσφυγες από αυτές τις δύο χώρες. Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέχρι στιγμής 17 χώρες μέλη της ΕΕ έχουν δημιουργήσει συνολικά μόλις 4.237 θέσεις για υποδοχή προσφύγων, ενώ οι υπόλοιπες 11, ανάμεσά τους και η Αυστρία δεν έχουν κάνει κάποια κίνηση για τηρήσουν την υποχρέωσή τους.

Από την πλευρά τους οι Αυστριακοί δια του υπουργού Εσωτερικών Καρλ Χάιντς Γκρούντμπεργκ δέχεται ότι το δημοσίευμα είναι αληθές, καθώς όπως υποστηρίζει δεν υπάρχουν τα ανάλογα καταλύματα στην χώρα, όμως σύμφωνα με την δική του εκδοχή, αναμένεται η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τελική έκβαση του αιτήματος της αναβολής.

Όσον αφορά την σεξοτρομοκρατημένη Γερμανία, η κυβέρνηση σήμερα αποφάσισε τις ταχύτερες διαδικασίες απέλασης για όσους έχουν καταδικαστεί ενώ παρατείνει για έξι μήνες την αναστολή εφαρμογής του κανονισμού του Δουβλίνου για την Ελλάδα, αντί 12 που έκανε μέχρι τώρα. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια