Προσφατα
.

19.11.15

Ζητείται λογική

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες και ο συντηρητικός, και ο προοδευτικός, και ο δεξιός, και ο αριστερός, και κάθε καρυδιάς καρύδι τέλος πάντων, νιώθουν την ανάγκη να ζήσουν το μύθο τους και να πρωταγωνιστήσουν σε όσα έγιναν περί τα 40 χρόνια πριν. Κατά το ελληνιστί λοιπόν, «live your myth in Greece»!
Θα ήθελα να πληροφορήσω άπαντα τα παραπάνω ζωντανά ότι, είτε επικοινωνήσετε τον Μύθο του Πολυτεχνείου, είτε απαξιώσετε την Όλη Ιστορία, το μόριό σας θα παραμείνει το ίδιο μικρό και η γυναίκα σας θα εξακολουθεί να σας παντοφλιάζει στην πρώτη ευκαιρία. Χαλαρώστε λοιπόν, δεν κερδίζετε τίποτε. Όσοι ήταν να κερδίσουν από εκείνον το Νοέμβρη άλλωστε, τρώνε ακόμη και θα τρώνε μέχρι να ψοφήσουν με χρυσά κουτάλια.
Αποδίδονται τα γεγονότα, οι συνθήκες, η ατμόσφαιρα, η κατάσταση, μετά από 40 χρόνια όπως ήταν κι έγιναν; Μια είναι η Απάντηση, ΟΧΙ!
Έχει στηθεί ένας Μύθος γύρω από το Πολυτεχνείο, από τον οποίο κέρδισαν και κερδίζουν έστω έμμεσα πολλοί ακόμη και σήμερα; ΒΕΒΑΙΩΣ!
Έχει καμία σημασία, αν υπήρξαν νεκροί μέσα ή έξω από το Πολυτεχνείο;
Έχει καμιά σημασία, αν ήταν εξέγερση ή επαναστατική φοιτητική γυμναστική ή λαϊκός ξεσηκωμός;
Έριξε το Πολυτεχνείο τη Χούντα;
Πραγματικά τώρα, αφαιρέστε το όποιο συναίσθημα έχετε μέσα σας για την όλη ιστορία, και απαντήστε. Μετά από αρκετά χρόνια ζωής, όταν έβαλα τον εαυτό μου να κάνει την αντίστοιχη κίνηση, είπα «αυτοί που την έστησαν, την έριξαν κιόλας»!
Μπορούμε μια φορά να εκτιμήσουμε τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση και να μην παραποιούμε όπως μας καπνίσει την παλαιότερη και νεότερη ιστορία μας, μόνο και μόνο για την ικανοποίηση του απέραντου εγώ μας;
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τιμήσουμε τα θύματα και τους βασανισθέντες της επταετίας και να μεταφέρουμε μετριοπαθώς το μήνυμα στους μικρότερους. Οι στρατιωτικοί εκπαιδεύονται για να προφυλάσσουν την πατρίδα και όχι για να αποκτούν εξουσία. Αντίστοιχα, οι παπάδες εκπαιδεύονται για να επικοινωνούν τη θρησκεία τους και όχι για να ασκούν εξουσία. Ελλάδα και Κύπρος έχουν γευτεί τους μεν και τους δε και η εμπειρία δεν ήταν η καλύτερη. Ο συνδυασμός τους μάλιστα την ίδια περίοδο επέφερε τη διχοτόμηση του νησιού. 
Να παλεύεις για όσα θεωρείς δίκαια και να μην καταδεχτείς ποτέ οποιαδήποτε αμοιβή για αυτή σου την προσπάθεια. Να ένα δίδαγμα για τα παιδιά σας, μέρες που είναι…
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια