Προσφατα
.

29.11.15

Γαλλική δικτατορική δημοκρατία

Τόση Δημοκρατία η Γαλλία είχε να δει από τον Λουδοβίκο - Κατ' οίκον εγκλεισμός για ακτιβιστές και 100 προσαγωγές πριν τις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ για το Κλίμα.
Η γαλλική κυβέρνηση δείχνει όλο και περισσότερο τον αντιδημοκρατικό της προφίλ  με αφορμή την δήθεν προστασία των πολιτών από κρούσματα τρομοκρατίας που μπορούν να την χτυπήσουν ξανά. Πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων του ΟΗΕ για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, η γαλλική κυβέρνηση είχε αποφασίσει τον κατ' οίκον περιορισμό 24 ακτιβιστών που είναι γνωστοί παγκοσμίως για την δράση τους εναντίον στις αποφάσεις των εξουσιών που έχουν ως θύμα το περιβάλλον.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, απέδειξε με την δήλωσή του για την απίστευτη αυτή απόφαση εγκλεισμού Γάλλων πολιτών ότι δεν είναι η "ισλαμική τρομοκρατία" που φοβάται η Ε.Ε αλλά οποιοδήποτε κίνημα δεν είναι αρεστό στην δημοκρατία που οι δημοκράτες δικτατορίσκοι υπηρετούν:  "Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το τρομοκρατικό κίνημα, όμως οι δυνάμεις μας πρέπει να είναι πλήρως επικεντρωμένες στην προστασία του γαλλικού λαού". 

Ο στρατιωτικός νόμος που επιβλήθηκε στην Γαλλία από την σοσιαλιστική κυβέρνηση μετά από το "χτύπημα" της 13ης Νοεμβρίου ήταν ένα χτύπημα κατά μέτωπο στην πραγματική δημοκρατία αφαιρώντας το δικαίωμα από πολίτες να διαδηλώνουν όταν η ίδια η κυβέρνηση παίρνει απόφαση να γίνουν παγκόσμιες συνάξεις ηγετών στην υπό στρατιωτικό καθεστώς Γαλλία. Εφόσον μία χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση πολέμου πώς είναι δυνατόν να υποδέχεται 150 ηγέτες 20 ημέρες μετά την "κήρυξη πολέμου στην Γαλλία από το Ισλαμικό Κράτος" όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος Ολάντ;

Ο υπουργός Καζνέβ συμπλήρωσε στην δήλωσή του για τους Γάλλους ακτιβιστές το εξής:
"Αυτοί οι 24 άνθρωποι τέθηκαν σε κατ΄οίκον περιορισμό επειδή υπήρξαν βίαιοι στη διάρκεια διαδηλώσεων στο παρελθόν και επειδή έχουν πει ότι δεν σεβαστούν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης". Από τη μια οι ηγέτες του κόσμου θα αποφασίζουν ό,τι θέλουν κεκλεισμένων των θυρών για όλους τους πολίτες του κόσμου αλλά ουδείς έχει το δικαίωμα να αντιστέκεται σε αυτές τις αποφάσεις τους τουλάχιστον στους δρόμους της πατρίδας τους

Όμως δεν είναι μόνο ο εγκλεισμός των 24 ακτιβιστών με αφορμή τις διαβουλεύσεις του ΟΗΕ. Από τις 14 Νοεμβρίου η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε τον κατ΄οίκον περιορισμό ακόμη 288 Γάλλων πολιτών που για την κυβέρνηση είναι πολίτες που είναι "ύποπτοι" για πιθανά επεισόδια εναντίον της γαλλικής δημοκρατικής εξουσίας.

Ωστόσο εκατοντάδες Γάλλοι δεν ασπάστηκαν τις δικτατορικές αποφάσεις της γαλλικής δημοκρατίας και μία ημέρα πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ πολιτών και της αστυνομίας. Διακόσιοι ακτιβιστές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στην Πλατεία Δημοκρατίας και η επίθεση των γαλλικών ΜΑΤ ήταν σφοδρότατη. Χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ρίψη χημικών και γκλομπ έκαναν την περιοχή να θυμίζει πεδίο μάχης της Συρίας και όχι ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ενώ περισσότεροι από 100 πολίτες προσήχθησαν στην Ασφάλεια. '

Όπως όλα δείχνουν εκτός από τους 24 ακτιβιστές που είναι σε κατ' οίκον περιορισμό και οι υπόλοιποι 100 θα είναι σε περιορισμό τουλάχιστον για όσο διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις για του ΟΗΕ για το Κλίμα. Τουλάχιστον..., διότι ο υπουργός Εσωτερικών σπίλωσε χωρίς ίχνος δημοκρατικού ίχνους στο λόγο του τους "εχθρούς" της δημοκρατίας ακτιβιστές αλλά σε ερώτηση για το πότε λήγει ο εγκλεισμός τους δεν απάντησε.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια