Προσφατα
.

8.10.15

Η ζωή του για τα αδέσποτα

Πριν από περίπου 2 χρόνια, κοντά στην Ιεράπετρα στη νότια Κρήτη, ο Θεόκλητος Προεστάκης, ο Τάκης όπως είναι γνωστός, αποφάσισε να εγκαταλείψει την δουλειά του ως οδοντίατρος και να δημιουργήσει ένα καταφύγιο για αδέσποτα ζώα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και της έλλειψης παιδείας των Ελλήνων, ο αριθμός των αδέσποτων ζώων αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Πρόσφατο ρεπορτάζ του BBC ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα πάνω από 1 εκατομμύρια σκυλιά κυκλοφορούν αδέσποτα, ενώ το κράτος αδυνατεί να φροντίσει αυτά τα ζώα και οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται από ιδιωτική πρωτοβουλία και με την βοήθεια εθελοντών. 
Με αυτό το σκεπτικό λειτούργησε και ο Τάκης, ο οποίος αποφάσισε να αφιερωθεί στο καταφύγιο ζώων του που φιλοξενεί, αυτή τη στιγμή, πάνω από 200 σκύλους. Όπως ανέφερε ο ίδιος στην Daily Mail τα πράγματα είναι δύσκολα για εκείνον: «είμαι απολύτως μόνος μου εδώ στο καταφύγιο. Δεν έχω λεφτά, χρειάστηκε να πουλήσω το αυτοκίνητό μου, το τροχόσπιτό μου και δεν έχω τίποτα. Έπρεπε να δανειστώ χρήματα». 
Ενώ στην ερώτηση πως αποφάσισε να δημιουργήσει ένα τέτοιο καταφύγιο, σχολίασε: «Μια μέρα πήγα στη χωματερή και είδα απίθανα και τρελά πράγματα. Υπήρχαν τόσα σκυλιά, είχαν σπασμένα πόδια, λιμοκτονούσαν, ήταν αποστεωμένα, άρρωστα, πέθαιναν. Ήταν τρομακτικό. Ήθελα να τα βοηθήσω κι άρχισα να τα φροντίζω, να τους πηγαίνω φαγητό και νερό και ήμουν τόσο χαρούμενος όταν άρχισα να τα βλέπω να δυναμώνουν. Αλλά οι περίοικοι άρχισαν να οργίζονται μαζί μου και μου έλεγαν πως θα σκοτώσουν όλα τα σκυλιά επειδή τους ενοχλούσαν. Έτσι άνοιξα το καταφύγιο για να έχω ένα ασφαλές μέρος να τα κρατήσω». 
Τα περισσότερα από τα ζώα που περιθάλπει ο κ. Προεστάκης είναι κακοποιημένα, υποσιτισμένα και έχουν υποστεί κακομεταχείριση από τους ιδιοκτήτες τους. 
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός σκύλου που ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να του βγάλει το δέρμα πριν το αφήσει να πεθάνει. Ευτυχώς, ο σκύλος είχε την τύχη να βρεθεί στον δρόμο τους κ. Προεστάκη, ο οποίος το φρόντισε και αυτή τη στιγμή αναρρώνει. 
Όπως αναφέρει ο ίδιος στη σελίδα που έχει στο Facebook, χρειάζεται κάθε μήνα 1.500 ευρώ προκειμένου να ταΐσει και να περιθάλψει τα σκυλιά που φιλοξενεί και μόνο λίγοι από τους κατοίκους τον βοηθούν στο έργο του, ενώ κάνει έκκληση σε όποιον θέλει να βοηθήσει στη διάσωση των ζώων αυτών.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια