Προσφατα
.

6.10.15

Πρώτα σε σκοτώνουν μετά σου γκρεμίζουν το σπίτι

Το Ισραήλ άρχισε σήμερα τις κατεδαφίσεις σπιτιών των οικογενειών Παλαιστινίων
 
Δεν έχει σημασία αν διέπραξες επίθεση, αν σε σκότωσαν, αν στο κάτω κάτω μπορεί να είσαι και αθώος. Πρέπει να φαίνεται την περιοχή ποιος κάνει κουμάντο και το δείχνει με κάθε τρόπο. 

Σήμερα ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ τουλάχιστον δύο σπίτια οικογενειών Παλαιστινίων που είχαν διαπράξει επιθέσεις πέρυσι. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου διαπίστωσε την καταστροφή του σπιτιού του Γάσαν Αμπού Τζαμάλ, στην συνοικία Τζαμπάλ Μουκάμπερ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. 

Τον περσινό Νοέμβριο μαζί με τον ξάδελφό του Ουντάι Αμπού Τζαμάλ είχαν σκοτώσει πέντε ανθρώπους σε μια συναγωγή στη Δυτική Ιερουσαλήμ. Τα δύο ξαδέλφια είχαν σκοτωθεί τότε από την αστυνομία, ενώ είχε δοθεί εντολή για την κατεδάφιση των σπιτιών τους. Πάντα στην ίδια συνοικία, την Τζαμπάλ Μουκάμπερ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε επίσης το σπίτι της οικογένειας του Μοχάμεντ Τζάαμπις, ο οποίος κατηγορείται από το Ισραήλ ότι διέπραξε τον Αύγουστο του 2014 μια επίθεση κατά ενός λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ. 

Ο δράστης είχε εξουδετερωθεί επίσης στον τόπο της επίθεσης. Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, οι δυνάμεις ασφαλείας σφράγισαν ένα δωμάτιο του σπιτιού της οικογένειας του Μοάταζ Χιτζάζι στην συνοικία Αλ Θόρι στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ο Παλαιστίνιος αυτός είχε πυροβολήσει πριν από σχεδόν έναν χρόνο τον Γεχούντα Γκλικ, έναν υπέρμαχο του δικαιώματος των Εβραίων να προσεύχονται στην Πλατεία των Τεμενών. Ο Γκλικ διέφυγε της απόπειρας αυτής δολοφονίας. Την επομένη ο Χιτζάζι είχε σκοτωθεί στο σπίτι του και είχε δοθεί εντολή για την κατεδάφιση του σπιτιού της οικογένειάς του. 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε χθες ότι δεν "θα υπάρξουν όρια" στη μάχη για την καταστολή των Παλαιστινίων ακτιβιστών και υπογράμμισε ότι θα αντιδράσει με "σιδηρά πυγμή" μετά τον θάνατο 4 Ισραηλινών σε επιθέσεις από την περασμένη Πέμπτη. "Δεν είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ασυλία σε οποιονδήποτε, σε οποιονδήποτε ταραχοποιό, ή σε οποιονδήποτε τρομοκράτη και για αυτό ακριβώς δεν θα υπάρξει κανένα όριο στις επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας" επισήμανε κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού διαγγέλματος κι ενώ Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί έχουν εγκλωβιστεί σε έναν νέο κύκλο βίας και αίματος. 

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε χθες στη διάρκεια συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό στον προσφυγικό καταυλισμό Άιντα της Βηθλεέμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με την παλαιστινιακή αστυνομία και την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο. Ο 13χρονος Αμπντελραχμάν Αμπντάλα τραυματίστηκε θανάσιμα στον κορμό από σφαίρες στη διάρκεια συγκρούσεων το μεσημέρι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. 

Είναι ο δεύτερος νεαρός Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε από ισραηλινούς στρατιώτες μέσα σε 24 ώρες στη Δυτική Όχθη. Προχθές το βράδυ, ο 18χρονος Χουζέιφα Οτμάν Σουλεϊμάν είχε σκοτωθεί από πυρά του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια συγκρούσεων στην Τουλκάρεμ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Δυτικής Όχθης. Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί έχουν βυθιστεί εδώ και μερικές ημέρες σε έναν νέο κύκλο βίας στις κατεχόμενες Δυτική Όχθη και Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την ίδια ώρα και τέσσερις Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου σε δύο επιθέσεις. 

Το Σάββατο το βράδυ δύο Ισραηλινοί, ένας ραβίνος που κατοικούσε στην εβραϊκή συνοικία της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ και ένας κάτοικος ισραηλινού οικισμού της Δυτικής Όχθης, σκοτώθηκαν από έναν Παλαιστίνιο που τους επιτέθηκε με μαχαίρι, τον οποίο σκότωσε αργότερα η αστυνομία. Επίσης την περασμένη Πέμπτη Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν ένα ζευγάρι Ισραηλινών εποίκων μπροστά στα μάτια των παιδιών τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια