Προσφατα
.

21.10.15

Η αλαζονεία του Μπουχέσα

του Γιάννη Λαζάρου
Κατ' αρχάς, επειδή έχουμε αφαιρέσει από το λεξιλόγιό μας πολλές ελληνικές λέξεις ένεκα του οτι μέχρι προχτές είμαστε Αμερικανάκια και την σήμερον γίναμε Ευρωπαίοι μέχρι μεδούλι ας θυμηθούμε τι θα πει η Ελληνικότατη λέξη μπουχέσας. 
Θα καταφύγουμε για βοήθεια στο Βικιλεξικό: 
Μπουχέσας
Ουσιαστικό
μπουχέσας αρσενικό 
1. (μειωτικά) (λαϊκότροπο) άνθρωπος με πολλά παραπανίσια κιλά και κατά συνέπεια δυσκίνητος 
2. (μειωτικά) (λαϊκότροπο) άτομο που φοβάται εύκολα και οπισθοχωρεί, όταν βρεθεί αντιμέτωπος με δυσκολίες 
Συνώνυμα κλασομπανιέρα(ς) 
α)  κοιλαράς 
β)  πλαδαρός 
γ)  χοντρομπαλάς 
Επειδή δεν διαθέτουμε πτυχίον ψυχιατρικής για να αποφανθούμε αν ένα από τα πολλά "προτερήματα" του μπουχέσα είναι και η αλαζονεία, θα σας παραθέσουμε δυο βιογραφικά και αποφασίστε εσείς για να μας βγάλετε και από την δυσάρεστον θέσιν να πούμε τον μπουχέσα κλασομπανιέρα.

Το πρώτο βιογραφικό είναι παρμένο από την επίσημη ιστοσελίδα του χώρου  που σταβλίζεται εδώ και πολλά χρόνια ένας αγνός πατριώτης και αγωνιστής. Ένας άνθρωπος που δεν κοιμάται τα βράδια αν η κοινωνική δικαιοσύνη δεν καταλήξει στο γνωστό μπουρδέλο για να τα παίρνουν οι νταβατζήδες.
Απολάυστε :
«Γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα όπου και ζει. Είναι δημοσιογράφος και από το 2008 διευθυντής της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ». Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στα κινήματα της νεολαίας και τους δημοκρατικούς αγώνες, διετέλεσε γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού. Ως φοιτητής της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε στους αγώνες για τον εκδημοκρατισμό της εκπαίδευσης, υπήρξε μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ και της Συγκλήτου. Συμμετείχε σε κινήσεις για τη δημοσιογραφική δεοντολογία, σε οικολογικές πρωτοβουλίες καθώς και σε κινήσεις Αλληλεγγύης για τους μετανάστες.
Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.
Εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Φλάς, Πόλις, ΒήμαFM και ΕΡΑ 4 . Άρθρα του για την Αριστερά, την πολιτική και τα δικαιώματα έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες «Επικαιρότητα» και «Η Εποχή» καθώς και στα περιοδικά «Αντί» και «Ο Πολίτης». Υπήρξε συνεργάτης της εγκυκλοπαίδειας του Ελληνικού Τύπου (έκδοση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών). Ασχολήθηκε με την ιστορία των φοιτητών κατά τον Μεσοπόλεμο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είναι παντρεμένος με την Χριστίνα κι έχουν μια κόρη, την Μαριάνα.»

Τελευταίες δηλώσεις του φέροντος το παραπάνω βιογραφικό για την ιδιωτική εκπαίδευση είναι: «δεν αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού που στέλνει τα παιδιά του στα δημόσια σχολεία» σημειώνοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από το έργο της στο δημόσιο σύστημα παιδείας και όχι «από τις πενταροδεκάρες του 6 ή του 13%».
Δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερη προσπάθεια να διακρίνεις τον προστάτη των φτωχών, των πολλών, των αδυνάτων, να διακρίνεις τον άνθρωπο που θα έδινε μέχρι και ένα κιλό πατάτες να φάνε οι άνεργοι αυτής της χώρας. Φυσικά χωρίς καμία δυσκολία καταλαβαίνεις πως ζει στον δικό του πλανήτη.

Το δεύτερο βιογραφικό είναι ενός ανθρώπου της πραγματικής εργασίας που δεν θα το βρείτε σε κομματοτροφεία αλλά στην πραγματική ζωή.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ (C.V.)  
Oνομ/μο : ΧΧΧΧΧΧΧ  ΧΧΧΧΧΧΧ
Ηλικία : 55 (γεννηθείς το 1960)
Διεύθυνση : Χχχχχχχχχ 15 χ. Χχχχχχχχχχ Τ.Λ. ΨΨΧΧΧ 
Τηλ : ηηηΨΨΨΨΨΨΨ κιν. 69ψψχχχχχχ
e mail : ΧΧΧΧΧΧΧ@gmail.com
Οικογενειακή κατάσταση : Έγγαμος, πατέρας δυο ανήλικων τέκνων (10 και 13 ετών)
Στρατιωτικές υποχρεώσεις : Εκπληρωμένες στον Ελληνικό στρατό (Λοχίας ΠΖ)
Σπουδές : Πρωτοβάθμια - δευτεροβάθμια - τριτοβάθμια. Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) - μεταπτυχιακό στο marketing.
Ξένες γλώσσες : Άγγλικά - Ισπανικά
Επαγγελματική εμπειρία : 
Οικονομικό τμήμα εταιρίας ΧΧΧΧΧΧ ανάλυση στατιστικών 6 έτη
Υποδιευθυντής οικονομικών εταιρίας ΨΨ & ΦΦΦΦΦΦ  8 έτη
Εμπορικός Διευθυντής εταιρίας ΜΜΜΜΜΜΜΜ & ΩΩΩ 12 έτη
Συστάσεις : Από τις εταιρίες ΧΧΧΧΧΧ - ΨΨ & ΦΦΦΦΦΦ - ΜΜΜΜΜΜΜΜ & ΩΩΩ

Δεν θα μεταφέρουμε όλο το βιογραφικό αλλά τις τελευταίες δηλώσεις του φέροντος το παραπάνω που φυσικά έγιναν σε στενό κύκλο. « Όταν έκλεισε η εταιρία πριν τέσσερα χρόνια είπα να μην ξενιτευτώ να το παλέψω εδώ. Σήμερα που μετά από τέσσερα χρόνια δεν βρίσκω τίποτε είπα να φύγω αλλά φτάνοντας τρεις φορές κοντά στο να με προσλάβουν, και τις τρεις με απέρριψαν επειδή είμαι Έλληνας και προτίμησαν άλλες εθνικότητες. Είναι βαρύ να σου το λένε κατάμουτρα, αλλά και πιο βαρύ είναι το οτι τελειώνουν οι αντοχές».

Λοιπόν, αποφασίσατε για το ποιος είναι ο αλαζόνας; Κι αν ναι, μήπως αναρωτιέστε και σεις μέχρι πότε αυτή η μπόχα της αλαζονείας των κοινωνικών σαπρόφυτων θα μας πνίγει;
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Ο μπουχέσας Φίλης στο στρατό δεν πήγε. Πήρε απολυτήριο ΙΕ επειδή ήταν υπέρβαρος. Λέγεται ότι σκόπιμα έβαλε πολλά κιλά για να αποφύγει τη θητεία.
Ξένες γλώσσες δεν γνωρίζει.