Προσφατα
.

19.9.15

Έρχεται ο Πάπας...καθαρίστε τους δρόμους

Για «κοινωνική εκκαθάριση» ενόψει της επίσκεψης του Ποντίφικα κατηγορούνται οι Αρχές της Κούβας
Γιάννης Λαζάρου
Τα τελευταία χρόνια που οι Κουβανοί εκτίμησαν την δύναμη του δολαρίου και αγκάλιασαν τις ΗΠΑ με όλα τα επακόλουθα για τον λαό, δεν θα άφηναν απ' έξω και τον Θεό. Ο ένας από τους αποκλειστικούς αντιπροσώπους του Θεού επισκέπτεται την πολύπαθη Κούβα.

Επειδή δεν γίνεται να δει ο Θεός μέσω του αντιπροσώπου του το χάλι στο οποίο οδηγήθηκαν ανθρώπινα πλάσματα σε μικρό χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση πήρε την κατάσταση στα χέρια της, για να ευλογήσει απρόσκοπτα τους υπόλοιπους ο ποντίφικας.

Έτσι λοιπό με μια επιχείρηση "σκούπα", μάζεψε χιλιάδες επαίτες, άστεγους και άλλους που θα χάλαγαν την "θεϊκή" εικόνα της διακυβέρνησής τους στα μάτια του Θεού. Ιδιαίτερη προσοχή έδωσαν στο να μην κυκλοφορεί κανένας ψυχικά ασθενής στους δρόμους διότι δεν μπορεί ο Θεός να κάνει τέτοια λάθη, ειδικά στην Κούβα.

Η Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εθνική Συμφιλίωση στην Κούβα εξέφρασε «βαθιά αγανάκτηση και ανησυχία» για την αστυνομική επιχείρηση που όπως ανέφερε βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αβάνα, στο Ολγκίν και στο Σαντιάγο, τις τρεις πόλεις που θα επισκεφθεί ο πάπας από σήμερα Σάββατο έως και την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, είχε αποτέλεσμα στον εγκλεισμό χιλιάδων επαιτών, αλητών, ψυχικά ασθενών και άλλων ευάλωτων περιπλανώμενων, στην πλειονότητά τους άστεγων», ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της, εκτιμώντας ότι η επιχείρηση διεξήχθη έγινε με την έγκριση της κυβέρνησης. «Αυτή η "κοινωνική εκκαθάριση" έχει σκοπό να απομακρυνθούν από τα βλέμματα των πιστών, των ξένων δημοσιογράφων και άλλων επισκεπτών» που θα έλθουν για να δουν τον πάπα, πρόσθεσε η οργάνωση.

Είναι άγνωστο πού βρίσκονται οι άνθρωποι που συνελήφθησαν από την αστυνομία, σημείωσε η Επιτροπή, καλώντας δημόσια τον πάπα Φραγκίσκο να επέμβει και να ζητήσει την απελευθέρωσή τους.

Έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι από την επίσκεψη, ο Πάπας, η κυβέρνηση, οι πιστοί μα πάνω απ' όλα ο Θεός που μάλλον εδώ και πολλά χρόνια έπαθε "καταρράκτη" και δεν βλέπει καλά.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια