Προσφατα
.

3.9.15

Μάλλον θα χρησιμοποιηθεί στρατός εναντίον προσφύγων

Στόλτενμπεργκ: Δεν υπάρχει στρατιωτικός τρόπος για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης στην ΕΕ
Η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, καθίσταται ύποπτη την στιγμή κατά την οποία γίνεται.
Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε επακριβώς : «Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στην μεταναστευτική κρίση, αλλά αυτό που κάνει το ΝΑΤΟ είναι, συνεργαζόμενο με τους εταίρους στην Μέση Ανατολή, στην Βόρεια Αφρική, στο Αφγανιστάν, να αντιμετωπίζει τις αιτίες που προκαλούν την μεταναστευτική κρίση στη ρίζα τους».
Πολλές συμπτώσεις συνηγορούν στην καχυποψία πως κάτι ετοιμάζουν. Κατ' αρχάς η λύση που δίνουν οι Γερμανοί αποδεχόμενοι πλούσιους πρόσφυγες αλλά και μεγάλο όγκο που θα καταλήξει στην μαύρη εργασία.
Εξασφαλίζοντας η Γερμανία αυτό που την συμφέρει τόσο το ΝΑΤΟ αλλά και οι άλλοι οργανισμοί θα ενεργήσουν όπως πάντα για τα συμφέροντα ΗΠΑ και ΕΕ. Φυσικά όχι ολόκληρης της ΕΕ αλλά αποκλειστικά υπέρ των ισχυρών.
Η συμπεριφορά του ΝΑΤΟ και ΟΗΕ σε περιπτώσεις όπως η Αραβική άνοιξη, η Γιουγκοσλαβία και άλλες περιπτώσεις δείχνει πως η δράση τους εξυπηρετεί αποκλειστικά τους ισχυρούς απέναντι σε λαούς που σφάζουν για τα συμφέροντά τους.
Η χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων πέρα από τις επιδιώξεις τους θα κινήσει και την πολεμική βιομηχανία που θα αποδώσει για μια ακόμη φορά υπερκέρδη.
Με ποιους εταίρους συνεργάζεται το ΝΑΤΟ στην Μέση Ανατολή, Β. Αφρική και Αφγανιστάν όπως μας μας δηλώνει ο γραμματέας; Μα ακριβώς με αυτούς που εγκατέστησαν οι ίδιοι και μετά από εντολές δημιούργησαν το προσφυγικό πρόβλημα.
Το ΝΑΤΟ δεν κάνει καμία νύξη για τον ISIS που είναι η κύρια αιτία σφαγής των λαών αλλά και του προσφυγικού. Μάλλον θα είναι από τους συνεργάτες που συνεργάζεται στην περιοχή.
Η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ αλλά και των συμμάχων ενεργοποιήθηκε όταν ήταν να διώξουν τον Σαντάμ, τον Καντάφι και αλλού, θέλοντας να επιβάλει νέα τάξη.
Στην περίπτωση του ISIS έχει πάθει αγκύλωση κάνοντας δηλώσεις περί μη στρατιωτικής λύσης. Το πως θα χρησιμοποιήσουν αυτή την φορά τους "ειρηνευτικούς στρατούς" μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν. Εκείνο που δεν θα αλλάξει θα είναι η δυστυχία και ο θάνατος που θα σκορπίσουν.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια