Προσφατα
.

28.9.15

Ποιοτική Δημοκρατία

Είναι βέβαιο πως τόσο η πρώτη, όσο και η δεύτερη «φορά Αριστερά» θα μείνουν στην Ιστορία για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένα από τα πιο αξέχαστα στιγμιότυπα της δεύτερης ορκωμοσίας Τσίπρα και του διαλόγου που είχε με τον Πρόεδρο Παυλόπουλο, ήταν αυτό που ο Προκόπης έδωσε συγχαρητήρια στους εαυτούς τους για την ποιότητα που έχει αποκτήσει η Δημοκρατίας μας μετά και τις τελευταίες εκλογές.

Μετά από την εξάμηνη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του υπέγραψαν μία συμφωνία που, σε συνδυασμό και με τις προηγούμενες, καταδικάζουν την κοινωνία και την εθνική περιουσία για καμιά πενηνταριά χρόνια.

Την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας θα επιβλέπει, και θα επιβάλει, μία μόνιμη, ισχυρή επιτροπεία στη χώρα, η λεγόμενη Task Force, μην επιτρέποντας κανένα νομοσχέδιο να ψηφιστεί στη Βουλή χωρίς να έχει λάβει πρώτα την έγκριση την δική της και της τρόικα.

Ακολούθως, ο Αλέξης αποφάσισε να πάει σε εκλογές όπου το επίδικο ήταν ποιος θα αναλάβει να κάνει την μεσολάβηση μεταξύ των πολιτών και των υπαλλήλων των δανειστών που είναι επιφορτισμένοι με το παραπάνω έργο.

Η δύναμη που τα τελευταία χρόνια πήρε στις πλάτες της πλήθος αιτημάτων, αναγκών και αδικιών, διεξήγαγε μία προεκλογική εκστρατεία, και μάλιστα με δική της πρωτοβουλία, η οποία βασίστηκε ακριβώς επάνω στην εξαΰλωση όλου αυτού του βάρους.

Σύντομα, η βουλή θα ανοίξει ξανά στις πόρτες της και στα έδρανα θα κάτσουν περίπου 270 βουλευτές, που όλοι μαζί θα συμφωνούν με την πιστή εφαρμογή της συμφωνίας. Από κοντά, στον ρόλο του κομπάρσου γιαλαντζί αντιπάλου, θα βρίσκονται οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ενώ η μόνη αντιπολίτευση που θα υφίσταται πλέον θα είναι η μόνη αντισυστημική. Αυτή του ΚΚΕ.

Και μέχρι σήμερα, παρά τα όσα αποτρόπαια συμβαίνουν στον τόπο, οι πολίτες που αμφισβητούν το ίδιο το σύστημα είναι ακόμα ελάχιστοι.

Η πλήρης επιβεβαίωση τΟυ «There Ιs Νo Αlternative».

Η μάχη αυτή που χάνουν οι πολίτες και κερδίζει η ολιγαρχία του τόπου, είναι μία μάχη που επί πεντέμισι χρόνια δόθηκε απέναντι σε καταστολή, περιστολή δικαιωμάτων, διώξεις δημοσιογράφων, τρομοκρατία, συκοφάντηση κοινωνικών ομάδων και δαιμονοποίηση της αντίθετης άποψης. Ουσιαστικά, η στροφή αυτή του ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνει πλήρως κάθε καρέ των προηγούμενων χρόνων.

Σε αυτή λοιπόν τη συγκυρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που κατά δική του ομολογία «θα εξαντλήσει τα όρια του ρόλου του για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ», δηλώνει πως είναι υπερήφανος για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας.

Εάν η ελληνική κοινωνία, το μόνο που ζήταγε τόσα χρόνια, ήταν ο Τσίπρας να γίνει ο μέγας μεταρρυθμιστής και να είναι εκείνος που θα διαχειριστεί τη λιτότητα και την εκποίηση της χώρας, τότε ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει δίκιο. Τέτοιο επίπεδο Δημοκρατίας είχαμε να δούμε πολλά χρόνια. Ίσως και να μην έχουμε ξαναδεί. Να τη χαιρόμαστε.

Εάν όμως αυτό δεν συμβαίνει, τότε το κρίμα στο λαιμό μας. Είτε ποιοτική Δημοκρατία θα έχουμε, είτε ποιοτικούς πολίτες. 

Και εμείς δεν μάθαμε ποτέ να είμαστε τέτοιοι.


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια