Προσφατα
.

8.8.15

Βραζιλία: Εκτέλεσαν δημοσιογράφο

Ασκούσε δριμεία κριτική για τους διεφθαρμένους πολιτικούς-Τον σκότωσαν μέσα στο studio
Ένας Βραζιλιάνος δημοσιογράφος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στην Βραζιλία, όταν δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο στούντιο κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής του και τον γάζωσαν με σφαίρες.

Οι δύο εκτελεστές, αφού πρώτα ακινητοποίησαν τον φρουρό της ρεσεψιόν, όρμησαν στον χώρο που ο Γκλέιντσον Καρβάλιου ηχογραφούσε την εκπομπή του και διέταξαν τον τεχνικό ήχου να κρυφτεί κάτω από το τραπέζι. Στη συνέχεια πυροβόλησαν τρεις φορές – μία στο κεφάλι και δύο στον θώρακα - τον άτυχο δημοσιογράφο που ήταν γνωστός για την σφοδρή κριτική που ασκούσε σε διεφθαρμένους πολιτικούς της χώρας του.

Οι δράστες διέφυγαν με μία λευκή μοτοσικλέτα ενώ το θύμα τους μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου εξέπνευσε. Η επίθεση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μουσικού διαλείμματος της εκπομπής και έτσι δεν έγινε γνωστή στους ακροατές του Καρβάλιου παρά μόνο λίγα λεπτά αργότερα, όταν τους ανακοινώθηκε από έναν άλλον παρουσιαστή.

Σύμφωνα με έναν φίλο του θύματος, ο Καρβάλιου είχε δεχθεί πολλές απειλές στο παρελθόν λόγω των σχολίων που έκανε για το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας του, ωστόσο δήλωνε ότι δεν φοβόταν και ότι θα συνέχιζε να κάνει το καθήκον του και να μεταδίδει την αλήθεια.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια