Προσφατα
.

21.8.15

Η ελληνική αλληλεγγύη... μετανάστευσε

Οι πρόσφυγες δεν εξαφανίζονται αλλά "τρώνε" σφαίρες καουτσούκ-Οι Σκοπιανοί χτυπάνε τους πρόσφυγες που σπρώχτηκαν από την ελληνική κυβέρνηση στα σύνορά τους.
Ξενοφώντας Ερμείδης
Η αριστερή αλληλεγγύη στο αποκορύφωμά της. Η ελληνική κυβέρνηση έσπρωξε χιλιάδες πρόσφυγες πολέμου προς τα βόρεια για να τους ξεφορτωθεί ρίχνοντάς τους στο στόμα του λύκου. Η σκοπιανή κυβέρνηση αύξησε τις δυνάμεις της αστυνομίας με δυνάμεις του στρατού επιτελώντας "ανθρωπιστικό έργο". 

Γονείς με παιδιά στα χέρια να ποδοπατιούνται από τον όχλο που ήθελε να περάσει τα σύνορα παγιδευμένοι σε μια αλληλέγγυα ευρωπαϊκή στρατιωτική επιχείρηση με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα και σφαίρες καουτσούκ από τα φιλόξενα εξευρωπαϊσμένα Σκόπια.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δημοσιοποίησαν ότι οι ομάδες τους που βρίσκονται στην Ειδομένη παρέχουν φροντίδα σε όσους τραυματίστηκαν από τα θραύσματα από τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης που εκτόξευσε ο στρατός των Σκοπίων εναντίον των εκατοντάδων προσφύγων που από την Ελλάδα στάλθηκαν προς τα σύνορα με τα Σκόπια για να ...."εξαφανιστούν".


Σώθηκαν από τον πόλεμο, βασανίζονται στην ειρήνη
Στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Γευγελής και Ειδομένης Κιλκίς,  οι εκατοντάδες πρόσφυγες που με τον σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης μπλοκαρίστηκαν εκεί, έμαθαν πως θα τούς επιτραπεί, σταδιακά, να περάσουν τα σύνορα. Μάζεψαν τις σκηνές και τα υπάρχοντά τους και συγκεντρώθηκαν μπροστά από το χαμηλό συρματόπλεγμα, που είχαν στήσει, χθες το απόγευμα οι συνοριοφύλακες των Σκοπίων.
Οι ώρες κυλούσαν δραματικά και οι πρόσφυγες άρχισαν να διαμαρτύρονται ζητώντας να τους επιτρέψουν οι δυνάμεις της αστυνομίας των Σκοπίων να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, με γκλομπς στα χέρια επέτρεψαν (χτυπώντας παράλληλα), μόνο σε ευπαθείς ομάδες -κυρίως γονείς με παιδιά- να περάσουν το μπλόκο και το αγκαθωτό σύρμα που έχουν στήσει κατά μήκος της ουδέτερης ζώνης. Στον αναβρασμό που ακολούθησε ο στρατός πέταξε χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πυροβόλησε με σφαίρες καουτσούκ με τα τραγικά αποτελέσματα που κατέγραψαν φωτορεπόρτερς.

Σύμφωνα με τους Γιατρούς του Κόσμου και τον Ερυθρό Σταυρό αρκετοί λιποθύμησαν και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων «ΜΙΑ», οι ομάδες του Ερυθρού Σταυρού που βρίσκονται στην περιοχή παρείχαν βοήθεια σε 125 άτομα, μεταξύ των οποίων και 16 έγκυες. 

Αποχωρώντας η κυβέρνηση της Αριστεράς άφησε την ματωμένη υπογραφή της όχι μόνο μέσω νέου μνημονίου στους Έλληνες, αλλά και μέσω απάνθρωπης συμπεριφοράς απέναντι σε ανθρώπινες ψυχές με έναν επιπόλαιο χειρισμό στο μεταναστευτικό με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες να "λιάζονται" στον ελληνικό ήλιο και χιλιάδες  άλλοι να τρώνε ξύλο και σφαίρες στην προσπάθεια να "εξαφανιστούν". 
« PREV
NEXT »

3 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Έλεος ρε παιδιά!Η αλληλεγγύη είναι θεμιτή αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα καταστραφούμε εμείς ως χώρα για να σωθούν οι πρόσφυγες,οι λαθρομετανάστες και οι τζιχαντιστές που ενδεχομένως βρίσκονται ανάμεσα τους.Να αναζητηθούν πρώτα οι ευθύνες από όλους εκείνους που άνοιξαν τις πληγές εκεί στις χώρες τους.Για οικονομικά θρησκευτικά γεωπολιτικά συμφέροντα.Και είναι πασίγνωστοι,μιλούν περί ειρήνης και κάνουν πολέμους,μιλούν περί ανεξιθρησκείας και επιτρέπουν τις σφαγές των χριστιανών να επικρατήσει παντού το σκοταδιστικό Σαλαφιστικό κίνημα της αγαπημένης τους Σαουδικής Αραβίας που πληρώνει αδρά δισεκατομμύρια και μπουκώνει όλους με πετροδόλαρα.Οι ΗΠΑ και ευρωπαίοι έχουν ευθύνη για αυτή την ανθρωπιστική καταιγίδα,οι ίδιοι την τρέφουν,και κρύβονται πίσω από συνθήκες Σέγκεν και προστατεύονται από τη περιβολή..του Ατλαντικού ωκεανού.Χτυπούν τη Μέση ανατολή και Αφρική και τρώνε τις σφαίρες ως παράπλευρες απώλειες οι Ιταλοί,οι Έλληνες και οι Ισπανοί με τα κύματα των προσφύγων!

Ανώνυμος είπε...

Φιλε ανωνυμε των 22Αυγουστου 5:13 π.μ.
Στην περιπτωση που ξαναπερασεις απο εδω,ηθελα να σου πω,πως καταλαβαινω την θεση σου,βγαζει μια απογνωση-αδιεξοδο,γιατι ,ειναι αληθεια πως ,τα πραγματα ειναι πολυ ζορικα. Οπως επειδη διακρινω,ευαισθησια και ανθρωπισμο,επετρεψε μου να σου πω,οτι ακριβως ο φοβος σου,μην και καταστραφουμε,θα επαληθευθει,αν δεν τους φροντισουμε αυτους τους κατατρεγμενους ανθρωπους.Μην χασουμε και τον ανθρωπισμο μας! Ειναι το πρωτο και το τελευταιο αιτημα που πρεπει να εχουμε απο εμας,για εμας! Αν παραιτηθουμε απο αυτο,χαθηκαμε! Με οποιες δυναμεις,με οποιες στερησεις,ας κανουμε οτι μπορουμε,γιατι ακριβως μεσα απο αυτα δεν θα ερθει η καταστροφη. Ποια; Να καταληξουμε ,απανθρωποι. Εμεις κερδιζουμε παλιν.Μην δινουμε γη και υδωρ,στην φιλοσοφια αυτη,γιατι μετα θα την γυρισουν αναντιον μας,ολοι οι''σωτηρες'',μας! Εμεις τους κακομαθαμε,πως μπορουν ,να μας κατσικωνονται,να μας βλεπουν ως νουμερα,ως δεικτες,ως ''επιλυση θεματος''.....και φυσικα,δεν αργησε η μερα,που ολη αυτη η αναλγησια,και η απανθρωπια,εγινε τροπος ζωης στην χωρα μας.Η παραιτηση μας,απο το πρωτο και τελευταιο αιτημα μας.'' Ειμαστε ανθρωποι ρε,και ως ετσι μονο θα μας βλεπετε ''.Και απο εδω,αρχισε η καταστροφη και η δικη μας.

Ανώνυμος είπε...

Αν υπάρχει αυτή η χώρα είναι επειδή οι προηγούμενες γενιές ελλήνων έκαναν αγώνες για ανεξαρτησία,πότισαν τα χώματα με το αίμα τους,και τα κορμιά πολλών έπεσαν.Το ισλάμ ήταν εδώ κάποτε,εισαγώμενο,εισβολέας.Τώρα το ισλάμ επανέρχεται ως εισβολέας μέσω ειρηνικής κατ΄αρχήν εγκατάστασης,έστω διαμετακόμισης.Δεν έχω καμιά απέχθεια προς αυτή τη θρησκεία,δικαίωμα του καθένα να πιστεύει ό,τι θέλει,μα αυτή η χώρα είναι ποτισμένη με αίμα χριστιανικό,είναι χώρα χριστιανών έστω και χλιαρών ή και αδιάφορων.Άριστη η αλληλεγγύη και επιδοκιμαστέα,αυτό διδάσκει και η εκκλησία,όμως έτερον εκάτερον.Δε θα προσαρμοστούμε εμείς προς αυτούς,αυτοί αν θέλουν να προσαρμοστούν προς εμάς,αλλά είναι τέτοια η φιλοσοφία αυτής της θρησκείας των οπαδών της που δεν εγκλιματίζονται προς το χώρο αλλά επιδίωκουν ενσωμάτωση του χώρου προς αυτούς.Δείτε τί απέγιναν τα εκατομμύρια γηγενών ελλήνων της Μικράς Ασίας,είτε εξοντώθηκαν,είτε,εξισλαμίστηκαν είτε έφυγαν κακήν κακώς.