Προσφατα
.

6.8.15

Ο Τσίπρας ενισχύει τον Ραχόι

Μειώσεις φόρων και ΣΥΡΙΖΑ καταποντίζουν ...Podemos
Πριν από τέσσερα χρόνια οι οικονομολόγοι προσμετρούσαν τους κινδύνους για την Ευρωζώνη από ενδεχόμενη κατάρρευση της ισπανικής οικονομίας. Σήμερα, κορυφαίοι αναλυτές καταγράφουν τα θετικά αποτελέσματα και τις προοπτικές της οικονομίας μιας χώρας, που πέρασε διά πυρός και σιδήρου την τελευταία τετραετία, με αιματηρές θυσίες των πολιτών.

Η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι παρουσιάζει σήμερα τα αποτελέσματα και δείχνει έτοιμη για την επανεκλογή της στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου. Το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι έχει ισχυρό προβάδισμα έναντι των Σοσιαλιστών και του αριστερού Podemos, που καταγράφει συνεχή πτώση, το τελευταίο τρίμηνο.

Η πτώση του κινήματος Podemos συνδέεται, όπως φαίνεται, με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τον αρνητικό αντίκτυπο στις αγορές των κινήσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του κυβερνητικού Κέντρου Κοινωνιολογικών Ερευνών (CIS) το δεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) συγκεντρώνει το 28,2% της πρόθεσης ψήφου ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE), που ακολουθεί μένει πίσω τέσσερις μονάδες 24,9%. Το Λαϊκό Κόμμα αυξάνει τη διαφορά του συνεχώς (τον Απρίλιο, το PP συγκέντρωνε ποσοστό 25,6% και 24,3% το PSOE). Το Podemos παραμένει πολύ πίσω 15,7% της πρόθεσης ψήφου, έναντι του 16,5% που είχε τον Απρίλιο.

Από τον Ιανουάριο, που το Podemos ήταν πρώτο κόμμα με 23,9%, έχει χάσει 8 μονάδες! Και το φιλελεύθερο Κόμμα των Πολιτών (Ciudadanos) που εμφανίστηκε πριν από λίγους μήνες ως η εναλλακτική για το Λαϊκό Κόμμα, σήμερα εμφανίζουν συρρίκνωση στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας μόλις το 11,1% έναντι του 13,8% τον Απρίλιο.


e-typos
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια