Προσφατα
.

26.8.15

ΠΑΛΜΥΡΑ Διεθνείς Οργανισμοί σαν ξιπασμένες κοκότες

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΡΙΛΛΑ 
Το σχέδιο είναι άριστα οργανωμένο, εξυφασμένο σε επιτελεία που γνωρίζουν τι κάνουν, πώς θα το κάνουν και μέχρι πού θα φτάσουν. Και αυτά τα επιτελεία, οπωσδήποτε δεν είναι μόνο τα αντίσκηνα μερικών αποκτηνωμένων, βρώμικων, αμόρφωτων, φανατισμένων ισλαμιστών. Όλα εκτυλίσσονται σε δύο επίπεδα. Στο ένα βλέπουμε χιλιάδες Σύριους με μωρά στα χέρια και ανήμπορους ηλικιωμένους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους στοιβαγμένοι σε δουλεμπορικά και να «ξεβράζονται» στα ελληνικά λιμάνια με το απεγνωσμένο βλέμμα της αναζήτησης μιας κάποιας μικρής ελπίδας ζωής.
Στο άλλο βλέπουμε την κτηνωδία να εκδηλώνεται πάνω σε ό,τι δημιούργησε ο άνθρωπος. Αφού αποκεφάλισαν τον 80χρόνο αρχαιολόγο Χαλίντ αλ Ασάντ έπειτα ανατίναξαν με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών τον ναό του Βάαλ – Δία (1ος αι. μΧ) ,στην Παλμύρα. Διότι ο στόχος είναι η ερημοποίηση. Να μην μείνει μήτε άνθρωπος μήτε δημιούργημά που να θυμίζει πως κάποτε ήταν πολιτισμός και έργα και μνήμες.
Τίποτα… Μόνο έρημος «γόνιμη» και κερδοφόρα για τους επίδοξους Αμερικάνους, γάλους, Γερμανούς επενδυτές. Οι οποίοι τώρα ενωμένοι και μονιασμένοι κινούν τα νήματα και παρακολουθούν ικανοποιημένοι την εκκαθάριση των προς εκμετάλλευση εδαφών, αλλά μόλις η εκκαθάριση ολοκληρωθεί τότε τα βουβάλια θα παλέψουν μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο.

Αλλά αν είναι κάτι που μπορεί να εξοργίσει τόσο όσο οι πράξεις κτηνωδίας των «μαχητών» του Ισλαμικού Κράτους είναι η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός της λεγόμενων διακρατικών οργανισμών, οι οποίοι σαν στολισμένες κοκότες σε αστικό σαλονάκι σουφρώνουν τα χείλη μονολογώντας «τσ…τα…τα…αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα» και μετά συνεχίζουν την ενασχόλησή τους με τις ανώδυνες φιλανθρωπίες.
«Καλώ τη διεθνή κοινότητα να παραμείνει ενωμένη απέναντι σε αυτές τις συνεχιζόμενες πολιτιστικές εκκαθαρίσεις», είπε η γενική διευθύντρια της Ουνέσκο Ιρίνα Μπόκοβα, μόλις πληροφορήθηκε την καταστροφή του ρωμαϊκού ναού. Και μόλις το είπε αυτό έτριξαν τα δόντια τους από φόβο οι αποκτηνωμένοι εγκληματίες! Φυσικά καμιά διεθνής κοινότητα δεν επενέβη και δεν κινητοποιήθηκε ποτέ… Άλλωστε άνθρωποι και μνημεία είναι οι απώλειες… Αν ήταν καμία πετρελαιοπηγή τότε μάλιστα, να επέμβουν οι διεθνείς δυνάμεις.

Ουδέποτε μέχρι σήμερα, ούτε η Ουνέσκο, ούτε φυσικά ο ΟΗΕ έχουν καταγγείλει τον πραγματικό αίτιο και υποκινητή αυτών των πολέμων. Δεν υπήρξε ούτε μία φορά που η Ουνέσκο ή ο ΟΗΕ, με αφορμή την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς, ζήτησαν να σταματήσουν οι άδικοι πόλεμοι που σκοτώνουν τους λαούς, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Γιουγκοσλαβία, στη Λιβύη, στη Συρία.

Φυσικά δεν είμαστε αφελείς ώστε να περιμένουμε ότι η Ουνέσκο ή ο ΟΗΕ θα καταγγείλουν τον διεθνή ιμπεριαλισμό που στήνει τους πολέμους ανάλογα με τον πως τον βολεύουν τα κέρδη του. Αλλά, όταν απευθύνονται στη διεθνή κοινότητα, σε ποια ακριβώς κοινότητα απευθύνονται;

Μήπως στο ΝΑΤΟ, το οποίο μακέλεψε τη Γιουγκοσλαβία, μακέλεψε το Ιράκ και αφού μακέλεψε και τη Λιβύη ανέβαζε στην ιστοσελίδα του άρθρο με τίτλο «Προστατεύοντας την κληρονομιά της Λιβύης» (!); Είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι τους που «εξαφάνισαν» 32.000 αντικείμενα από 12.000 αρχαιολογικούς χώρους στο Ιράκ, που έκλεψαν 15.000 αντικείμενα από το Εθνικό Μουσείο της Βαγδάτης, που μετέτρεψαν την αρχαία Βαβυλώνα σε στρατόπεδο και χώρο διέλευσης βαρέων οχημάτων.
Είναι οι ίδιοι που τον Οκτώβρη του 2011 «εξαφάνισαν» από τη Λιβύη το «Θησαυρό της Βεγγάζης», δηλαδή 8.000 χρυσά και ασημένια νομίσματα, κοσμήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα ανεκτίμητης ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας. Είναι οι ΗΠΑ και ο στρατός τους οι οποίοι αφού κατέστρεψαν χιλιάδες ιρακινές αρχαιότητες στη συνέχεια άφηναν ανεξέλεγκτους τους αρχαιοκάπηλους να τις ξεπουλάνε στις διεθνείς παράνομες αγορές;

Είναι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της πολιτισμένης ευρωπαϊκής Δύσης που χρηματοδότησαν και στήριξαν τους UCKάδες για να αποτελειώσουν την πρώην Γιουγκοσλαβία, που χρηματοδότησαν, εξόπλισαν και εκπαίδευσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και τους μουτζαχεντίν. Είναι οι ίδιοι που χρηματοδότησαν και εξόπλισαν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό για να ανατρέψει τον Ασαντ. Μόνο που ο σημερινός «χαλίφης Ιμπραήμ» δηλαδή ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, τόσο υψηλόβαθμο που φωτογραφιζόταν με τον αμερικανό γερουσιαστή Μακέιν.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί μακελάρηδες, αυτή η συμμορία αδίστακτων ιμπεριαλιστών που εξοπλίζουν και στήνουν στρατούς αποκτηνωμένων δολοφόνων και έπειτα παρακολουθούν από την κλειδαρότρυπα το σχέδιό τους να εκτελείται.

Υ.Γ. Η αντίδραση του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού απέναντι στα τελευταία γεγονότα στην Παλμύρα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Άλλωστε η χώρα ανήκει στο ΝΑΤΟ και την Ε. Ε. και «αυτό δεν αμφισβητείται» σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.
Αφού λοιπόν το Υπουργείο Πολιτισμού εκφράζει την οδύνη του και καλεί την διεθνή κοινότητα να επέμβει αποφασιστικά (δηλαδή το ΝΑΤΟ και την Ε. Ε.;), χωρίς φυσικά να κατονομάζει αίτιους, υποκινητές ή συμφέροντα καταλήγει σε μια μακροσκελή επίκληση της δικής του (σε εξέλιξη) προεδρίας στη Διακυβερνητική Επιτροπή της Ουνέσκο για την προστασία των πολιτιστικών αγαθών σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης. Και συνεχίζει σε αυτό το κλίμα, δηλαδή της παράθεσης των ελληνικών πρωτοβουλιών…
Το ΥΠΠΟ δεν ξεχνάει ποτέ ότι μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο και βάζει το λιθαράκι του.



« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια