Προσφατα
.

25.8.15

Ο ανθρωπισμός των Γερμανών ζυγίζεται με χρήμα

Η απληστία μιας χώρας χωρίς ηθική
Ανοιχτές αγκάλες από το Βερολίνο για τους ευκατάστατους και μορφωμένους πρόσφυγες Περίπου 800.000 αιτήσεις ασύλου αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως αναφέρει ο οργανισμός Asylum Information Database (aida) στην επίσημη ιστοσελίδα του, η Γερμανία που αποτελεί τον τελικό προορισμό για πολλούς από τους ανθρώπους που αιτούνται άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των διαδικασιών της συνθήκης του Δουβλίνου για τους πρόσφυγες που προέρχονται από την Συρία.

Η αρμόδια υπηρεσία του γερμανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) εξέδωσε οδηγίες για την αναστολή των διαδικασιών σχετικά με τους Σύρους πολίτες, σύμφωνα με τις οποίες από τις 21 Αυγούστου όλες οι διαδικασίες που έχουν ενεργοποιηθεί διακόπτονται.

Η οδηγία αυτή δίνει τη δυνατότητα στους Σύρους που βρίσκονται ήδη στη Γερμανία να καταθέσουν αίτημα ασύλου στις γερμανικές αρχές δίχως να χρειάζεται να επιστρέψουν στη χώρα μέσα της οποίας εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις. Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία του aida τουλάχιστον 44.417 Σύροι έχουν καταθέσει αιτήσεις για άσυλο στη Γερμανία από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο, ενώ αναμένεται να κατατεθούν επιπλέον 800.000 αιτήσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Η Γερμανία προχωρά σε αυτή την ενέργεια δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ανθρωπιστικό χαρακτήρα απέναντι στην κρίση του μεταναστευτικού που απασχολεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, διευκολύνοντας τους Σύρους που δε θα χρειαστεί να ακολουθήσουν τις εντολές που προβλέπουν οι ρυθμίσεις του Δουβλίνου.

Την ίδια ώρα, βέβαια, η απόφαση αφορά προς το παρόν μόνο στους πρόσφυγες από τη Συρία, οι οποίοι φτάνουν στη Γερμανία έχοντας μαζί τους σημαντικά χρηματικά ποσά, σε σχέση με μετανάστες που φτάνουν από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν ή άλλες χώρες.

Οι Σύροι προσπαθούν να ξεφύγουν από τους τζιχαντιστές κι από τον εμφύλιο που συγκλονίζει τη χώρα, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο μακριά από το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ και δίχως την απειλητική σκιά της μαύρης σημαίας του Ισλαμικού Κράτους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ίσως τη μοναδική ελπίδα επιβίωσης για τους ανθρώπους αυτούς που στη χώρα τους σπούδασαν, απέκτησαν επιχειρήσεις, «έχτισαν» τη ζωή τους με οικονομική άνεση και δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να την εγκαταλείψουν. Ωστόσο, η μάχη με την τρομοκρατία που αποδεικνύεται άνιση ημέρα με την ημέρα, ο αυταρχισμός του καθεστώτος Άσαντ, οι βόμβες που γκρεμίζουν κτίρια και όνειρα, οδηγούν τους Σύρους να αναζητήσουν αλλού καταφύγιο.

Αυτό το καταφύγιο, λοιπόν, δεν είναι άλλο από τη Γερμανία, η οποία όπως φαίνεται φροντίζει να βοηθήσει τους μορφωμένους, ευκατάστατους πρόσφυγες που ενδέχεται να αποδειχθούν χρήσιμοι για την ανάπτυξη της χώρας.

Ενδεικτικό είναι ότι και η Σύρια μητέρα με το νεογέννητο μωρό στην αγκαλιά της που έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δήλωσε πως δεν επιθυμεί να παραμείνει στην Ελλάδα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, σκοπός της είναι η Γερμανία ή η Σουηδία και εξέφρασε την ελπίδα όλα να πάνε καλά για την ίδια και την οικογένειά της, μακριά από τον πόλεμο και με στόχο την ασφάλεια και την ευτυχία.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια