Προσφατα
.

31.7.15

Με πρόσχημα τον ISIS η Τουρκία σφυροκοπά Κούρδους

Κλιμακώνονται οι επιθέσεις κατά  κουρδικών στόχων 
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας που έχει ξεκινήσει η Τουρκία κατά του Ισλαμικού Κράτους και του PKK (τρομοκρατική ομάδα το χαρακτήρισαν οι Τούρκοι). 
Όλα αυτά εν μέσω αβεβαιότητας αναφορικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
Συνεχίζεται αμείωτη η κλιμάκωση του πολέμου κατά της τρομοκρατίας από την Τουρκία σε ένα διμέτωπο αγώνα κατά του Eργατικού Kόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (στο Κομπάνι είχαν άλλη άποψη). 
Όμως ο πόλεμος κατά του ΡΚΚ που λαμβάνει χώρα με συνεχείς βομβαρδισμούς στο Bόρειο Ιράκ όσο και στο τουρκικό έδαφος, δεν μένει δίχως απάντηση. 
Ο αριθμός των θυμάτων, κυρίως Τούρκων αστυνομικών και στρατιωτών που πέφτουν θύματα αντιποίνων από το ΡΚΚ, αυξάνει επικίνδυνα. 
Σημερινές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ξημερώματα ομάδα μαχητών του ΡΚΚ πραγματοποίησε ένοπλη επίθεση εναντίον του κτιρίου της Διεύθυνσης Ασφαλείας στην επαρχία Ποζαντί στα Άδανα. 
Κατά την επίθεση έχασαν τη ζωή τους δύο αστυνομικοί. Άλλοι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και δύο από τους επιτηθέμενους. 
Οι Αρχές βρήκαν επάνω τους χειροβομβίδες, τις οποίες εξουδετέρωσαν. 
Σε αυτή την ατμόσφαιρα έντασης και φόβου για νέες τρομοκρατικές(;) επιθέσεις η Τουρκία αναμένει το αποτελέσματα των παρατεταμένων διερευνητικών επαφών της υπηρεσιακής κυβέρνησης Νταβούτογλου με την αντιπολίτευση πλην του φιλοκουρδικού κόμματος. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια