Προσφατα
.

29.7.15

Πούλησαν όλοι το νεφρό τους

Το "χωριό του νεφρού" - Το μικρό χωρίο στο Νεπάλ όπου σχεδόν όλοι έχουν πουλήσει ένα νεφρό τους
Έχετε ποτέ ακούσει για το "χωριό του νεφρού"; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, στο Νεπάλ υπάρχει ένα χωρίο που οι κάτοικοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. 
Οι περισσότεροι έχουν πουλήσει το νεφρό τους σε εμπόρους προκειμένου να πάρουν χρήματα για να χτίσουν το δικό τους σπίτι. 

Ο λόγος για το Hokse ένα από τα χωριά που ισοπεδώθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό που πριν από λίγο καιρό στοίχισε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Για τους φτωχούς κατοίκους του χωριού το νεφρό θεωρείται ένα άχρηστο όργανο το οποίο με κόστος την υγεία τους το πωλούν σε μεσίτες οργάνων. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι διακινητές οργάνων απαγάγουν τους χωρικούς και τους αφαιρούν ένα από τα δύο νεφρά τους χωρίς την έγκριση τους. 

Η εγχείρηση κρατά μόλις μιάμιση ώρα ωστόσο ο ασθενείς παραμένει στο νοσοκομείο περίπου τρεις εβδομάδες. "Όταν ξύπνησα μετά την επέμβαση ένιωσα σαν να μην είχε συμβεί τίποτα και μου έκανε εντύπωση ότι είχε ήδη γίνει", ανέφερε η Geetha, μια μητέρα τεσσάρων παιδιών η οποία πουλησε το νεφρό της για δύο χιλιάδες Ευρώ. 

Το Νεπάλ σύμφωνα με τις Διεθνείς Οργανώσεις έχει μετατραπεί σε Τράπεζα Οργάνων και η τάση που διαφαίνεται λέει ότι οι πωλήσεις οργάνων θα διπλασιαστούν στα επόμενα χρόνια. Περίπου 10.000 εγχειρήσεις γίνονται παράνομα κάθε χρόνο αφού το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων είναι απαγορευμένο. 

Περίπου 7.000 νεφρά έχουν αφαιρεθεί και πουληθεί στην αγορά το ίδιο διάστημα. Μπορεί κάποιοι να συναινούν και να πληρώνονται για την αφαίρεση του νεφρού του, κάποιοι άλλοι όμως απάγονται και ξυπνούν χωρίς αυτό.


huffingtonpost
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια