Προσφατα
.

22.7.15

Ελβετία: Πουλήστε ελληνικά νησιά για να ξεχρεωθείτε

Τη νήσο Άτοκο του Ιουνίου βολιδοσκοπούν οι Ελβετοί

Αφήστε μας να αγοράσουμε τα νησιά σας για να σωθείτε από την κρίση, είναι το καθ' όλα προκλητικό μήνυμα που στέλνει στην Αθήνα ο Ελβετός πολιτικός, Πιερ Ρουσκόνι παραθέτοντας τη δική του εκδοχή για την διάσωση της Ελλάδας, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Focus» το οποίο επικαλείται την ελβετική εφημερίδα «Blick». 

 Εξηγώντας τον συλλογισμό του, ο Ρουσκόνι, πρώην πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος «Δημοκρατική Ένωση Κέντρου» της Ελβετίας (SVP) και νυν βουλευτής επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι, πουλώντας τα ελληνικά νησιά, θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να ξεχρεώσει τους πιστωτές της. 

O ίδιος ή καλύτερα η χώρα του, εκφράζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί Άτοκος στο Ιόνιο, 4,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπου εκεί θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο, όπως ο ίδιος υποστηρίζει. «Η πατρίδα του», όπως ο ίδιος εξηγεί, «δεν έχει πρόσβαση σε θάλασσα αν και οι πανέμορφες οροσειρές και τα βουνά της Ελβετίας αποτελούν πόλο έλξης των τουριστών και δη των σκιέρ». Όμως, με την αγορά των ελληνικών νησιών, θα αποκτήσει η Ελβετία πρόσβαση στη θάλασσα και πιο συγκεκριμένα, θα έχει πρόσβαση στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Για παράδειγμα, το νησί Άτοκος, περιβάλλεται από καταγάλανα νερά, έχει βουνά και γκρεμούς. Θα μπορούσε κάλλιστα εκεί να ανεγερθεί ένα αθλητικό κέντρο, επισημαίνει. Ο ίδιος πάντως υπογραμμίζει πως οι προθέσεις του είναι καλές κι ότι το μόνο που θέλει να κάνει η Ελβετία, είναι να βοηθήσει την Ελλάδα.


Πρώτο Θέμα
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια