Προσφατα
.

10.7.15

Το μπουρδέλο μάς έκαψε



Του Γιάννη Λαζάρου
Τι άλλο έμεινε να πούμε; Ότι δεν περιμέναμε το μνημόνιο να έρθει από την πλευρά της αριστεράς; Ότι όλα πήγαν πρίμα για τους δανειστές και τις παγκόσμιες αγορές; Ότι ο Τσίπρας και η παρέα του ήταν πάντα μέσα στο κόλπο από το 2010 (κι ακόμα πιο πριν); Ότι ρίχνοντας το κάστρο ακόμα και της κουτσουρεμένης λαϊκής αντίστασης μέσω πολιτικής όλα έχουν γίνει έτοιμο πεδίο για απανωτές εκτελέσεις Ελλήνων; Ότι το 2011  όταν ο Τσίπρας δήλωνε ότι έγινε ανάχωμα ανάμεσα στην εξουσία και στους οργισμένους πολίτες που ξεχύθηκαν στο δρόμο ενστικτωδώς, δήλωνε παράλληλα ότι ήταν εντεταλμένος των δανειστών; 
Τι άλλο να πούμε; Ό,τι και να πούμε τώρα πια είναι περιττό. Δεν χρειάζεται να υπογράψουν οι τροϊκανοί το μνημόνιο της αριστεράς. Δεν χρειάζεται πλέον να παραμείνουν στο ρόλο του κακού εναντίον της Ελλάδας. Είτε συμφωνήσουν, είτε όχι η προδοσία έγινε. Το έγκλημα δεν έχει πλέον αόρατους ηθικούς αυτουργούς. Έχει ονόματα και δραστηριότητα. Η ελληνική κυβέρνηση πρόδωσε την Ελλάδα με την συμμετοχή των καθαρών μνημονιακών κομμάτων. 
Αυτό δεν ήταν πρώτη φορά αριστερά. Αυτό ήταν πρώτη φορά όλοι μαζί να αποτελειώσουμε τους Έλληνες. 
Ναι, πάντα η ατομική ευθύνη του πολίτη υπάρχει, αλλά η ευθύνη σταματά από την στιγμή που η εξουσία σε απειλεί με θάνατο, διότι αυτό που έκαναν σύσσωμοι οι μνημονιακοί είναι να κάνουν την ελπίδα λεπίδα στο λαιμό του ήδη κατεστραμμένου και αυτού που αναμένει την καταστροφή του. Ο πολίτης έχει ευθύνη για την χώρα αλλά πρώτα έχει ευθύνη για την επιβίωσή του. Όταν, λοιπόν, έρχεται ένας τσόγλανος με το προσωπείο του καθαρού πολιτικού και του βάζει διλήμματα του τύπου "ή σκλαβιά ή σκλαβιά μετά βασανιστηρίων", τότε η ευθύνη είναι καθαρά πολιτική και όχι ατομική. 
Αλίμονο αν περίμενε ο Έλληνας να σωθεί από τον διπλανό του. Τότε δεν  θα χρειαζόταν η πολιτική, θα υπήρχε το σύστημα της αλληλεγγύης. Αυτά γίνονται σε κοινωνίες που όλοι είναι ισότιμοι τουλάχιστον ταξικά. Ο πολιτικός είναι εκεί για να κλωτσάει τον αήθη και τον παρτάκια της ζωής να κουνήσει τον κώλο του όταν ο διπλανός πεθαίνει. Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα με το μνημόνιο Τσίπρα είναι να σπρώχνει τον διπλανό σου να σου πάρει το κεφάλι για να σώσει τον μπεζαχτά του. 
Ζούμε την τραγικότερη στιγμή της ιστορίας. Δημοκρατικό Πραξικόπημα. Δεν αφορά αυτή την στιγμή κανέναν νοήμονα πολίτη γιατί η Ελλάδα μπήκε σε μνημόνια και αν τα δις των δανείων πήγαν στις Τράπεζες και επέστρεψαν τοκισμένα στις τσέπες των δανειστών, πληρωμένα μέχρι δεκάρας από τους Έλληνες. Αυτό που αφορά τον Έλληνα πλέον είναι ότι σύσσωμη η πολιτική εξουσία της χώρας έσπρωξε τον Έλληνα να αυτοκτονήσει μέσω της ίδιας της δημοκρατίας. Γι'αυτό για τους πολιτικούς ποτέ η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, διότι σε αδιέξοδο μπαίνει αυτός που ψηφίζει και όχι αυτός που εκλέγεται.
Δεν βγαίνει κανείς έξω από την πολιτική και εθνική ευθύνη. Μην επαίρονται οι του ΚΚΕ ότι αυτοί τα έλεγαν και ήταν αλλιώς. Δεν τα έλεγε μόνο το ΚΚΕ, τα έλεγαν και απλοί πολίτες, που έχουν τραβήξει εδώ και χρόνια τον ακομμάτιστο πολιτικό δρόμο στην χώρα. Μάλιστα, αυτοί οι απλοί πολίτες, που ακόμα δεν είχαν πεινάσει και εξαθλιωθεί, αυθόρμητα τόλμησαν να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια τους και την εθνική κυριαρχία της χώρας τους ακριβώς τέσσερα καλοκαίρια πριν. Και τους βρήκαν όλους απέναντι, είτε με δηλώσεις εξαίρεσης και ξέχωρες πορείες, είτε με πουστιές των Συριζαίων της "κάτω πλατείας", είτε με χρυσαυγήτικες πρακτικές των ελληνόφωνων Χίτλερ. Μέχρι και κόμματα ξετρύπωσαν μέσα από εκείνο το ενστικτώδες ΟΧΙ. 
Ο λαός είναι σοφός ακόμα και όταν είναι άκαιρος. Το "να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή" λεγόταν εκείνη την εποχή χωρίς αιτία. Η αιτία ήρθε σήμερα και το μπουρδέλο δεν κάηκε αφού το υπερασπίστηκαν με πάθος όλα τα σώματα ασφαλείας κομμάτων και αναχωμάτων τύπου Τσίπρα. Το μπουρδέλο έγινε πιο ισχυρό από ποτέ. Το μπουρδέλο έχει πλέον την προστασία της Αγίας Έδρας των Βρυξελλών. Το μπουρδέλο από πολίτη σε κατέστησε υπήκοο. 
Κάηκε όμως όλη η Ελλάδα. Το μπουρδέλο πήρε την εκδίκησή του. Οι τσατσάδες πηγαινοέρχονται στους νταβατζήδες των Βρυξελλών να κανονίσουν το μερίδιο και οι πουτάνες ακόμα συζητούν, με  την προστασία της πραξικοπηματικής δημοκρατίας τους, για το πώς θα ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους για τους νέους πελάτες-επενδυτές που θα αναπτύξουν τα 11 εκατ. ζώα που κυκλοφορούν στην αποικία Ελλάδα. 
Δεν έμεινε να ειπωθεί τίποτε άλλο πια.....
Η Δημοκρατία νίκησε σκοτώνοντας την Δημοκρατία.-
« PREV
NEXT »

7 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Προδοσία...Πώς μπορούν να το κάνουν αυτό?Σε ένα λαό που τους εμπιστεύτηκε!Προδοσία ολκής!Όχι μόνο κατά του ελληνικού λαού στη πλειονότητά του-το 62%στη πραγματικότητα ήταν 80%-αλλά και της πατρίδας.ΟΧΙ απάντησε ο λαός στη κατάπτωση και τον εξευτελισμό,ΟΧΙ σε νέα μνημόνια και μέτρα εξουθένωσης,ΟΧΙ σε μια διαρκή σκλαβιά.Κι όμως,ερμήνευσαν τη προσταγή του σε ένα κατάπτυστο ΝΑΙ.Έλεγαν δε δέχονται τελεσίγραφα και τώρα στήθηκαν στα τέσσερα μασάνε τα λόγια τους επειδή ούτε και οι ίδιοι πιστεύουν στα μάτια τους τον αυτοεξευτελισμό τους.

Ανώνυμος είπε...

Ο μοναδικός κερδισμένος από όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι είναι ο Βαρουφάκης.Έφυγε τη κατάλληλη στιγμή ως ήρωας που έπεσε σε μια μάχη,όλοι οι άλλοι είμαστε σαν τον άμαχο πληθυσμό στον οποίο οι Τσέτες γερμανοναζί ακονίζουν τα φονικά όπλα τους εφορμώντας με το νεύμα του αρχιστράτηγου Σόιμπλε πάνω του.

Ανώνυμος είπε...

Ευρώπη να σου λάχει τέτοια που ΄ναι!Να κάνω μαι ερώτηση..
Ο ΦΠΑ θα πάει στο 23% και στους ηλιόσπορους?Όλη τη μέρα με ηλιόσπορους τρέφομαι να καταπραίνω τη πείνα μου

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσίπρας πίστευε ότι θα του έβγαινε το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα για να κάνει ηρωική έξοδο,αλλά την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια ο πανέξυπνος Βαρουφάκης.Δεν υπάρχει πιο έξυπνος γνωστός έλληνας απ΄αυτόν,τώρα οι μετοχές τους εκτοξεύθηκαν στα ύψη.Τώρα ζούμε την απόλυτη τρέλα,επειδή με τη λογική δε μπορείς να ταξινομήσεις τούτα που συμβαίνουν,καλό είναι να τα βλέπει κανείς με την πίστη πλέον.Προβλέπω να υπογράφει υπερμνημόνιο όλο το κοινοβουλευτικό καρακατσουλιό,σε αντίθεση με την επιταγή του ελληνικού λαού και συνιστά αυτό πραξικόπημα,ασυνέπεια και κυρίως ασυμφωνία λαού και κυβέρνησης.Δηλαδή μια πολιτειακή ανωμαλία όπως ακριβώς την προέβλεψαν αγιορείτες μοναχοί...

Ανώνυμος είπε...

Από τον δυναμικό στον ήπιο!
Από τον αποθεωμένο με τις ενδυματολογικές αποκλίσεις από το κοινώς αποδεκτό,στον κουστουμάτο ολίγον τι τσαλακωμένο!
Από τον αντιδραστικό,στον μειλίχιο και υπάκουο!
Και οι δύο κάποιος είπε είναι ένας νους σε δύο διαφορετικά σώματα!
Και οι δύο έλληνες του εξωτερικού,ο ένας μοιάζει σαν να μην έφυγε ποτέ,ο άλλος σαν να γύρισε από πολύ μακριά μόλις χθες στη πατρίδα των γονιών του!
ο ένας έκανε νάζια και δεν υπέγραψε τίποτα σαν να γνώριζε,ο άλλος τα υπογράφει όλα ό,τι του ζητάνε,σαν να γνώριζε!
Και οι δύο γνώριζαν,όλοι γνώριζαν,μόνο ο έλληνας δε γνώριζε επειδή ποτέ δε πρέπει να γνωρίζει ένα ζωντανό σφάγιο πότε θα σφαχτεί από το δήμιο.

Ανώνυμος είπε...

Παρατράβηξε πολύ,πάρα πολύ ο μύθος ότι η Ελλάδα είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης.Ο μεγάλος ασθενής στο μυαλό αλλά και ο μέγας νεκροθάφτης της είναι η Γερμανία.ανέκαθεν αυτή η χώρα ήταν.Τώρα εξευτελίζουν οι πάντες την Ελλάδα,και όλοι εμείς κοιταζόμαστε άναυδοι μεταξύ μας.Αρκετά κράτησε το παραμύθι!Ο ίδιος ο Ρέντσι το ομολόγησε,μας εξευτελίζουν συνεχόμενα και ακόμηυ καθόμαστε ως καρπαζοεισπράκτορες.ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ.ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ,ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ταπεινωθεις υψωθησετε!Κουραγια παιδια!